Звернення лідера ВО «Батьківщина» Олександра Плахотніка з нагоди дня Дня пам`яті Героїв Крут

29 січня – важлива історична дата становлення української держави. Сьогодні ми вшановуємо події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Правда про Крутянські події за часів тоталітарного режиму впродовж довгого часу свідомо замовчувалася і лише в останнє десятиріччя, пролитий світ на перебіг подій тих часів відроджує справжню історичну правду минулого, та в котре – засвідчує: український народ ніхто не можна поставити на коліна та перемогти!

Століття тому в нерівному, запеклому, кровопролитній боротьбі проти більшовицьких військ молоді люди виборювали незалежність України, надаючи урок справжньої мужності та героїзму задля не одного покоління патріотів. Бій під Крутами завершився трагічною загибеллю студентів, але він став важливим кроком українського народу на шляху до його споконвічної мрії – жити на вільній землі в своїй країні! Сьогодні наші сучасники – кращі сини українського народу,щодня захищають наше мирне небо, віддають свої життя боронячи від агресора рідну землю!
Вшановуючи пам`ять українських патріотів полеглих під Крутами за українську державу бажаю, незламності духу, глибокої віри у гідне майбутнє нашої країни. Будемо гідні української землі та пам`яті захисників, які поклали багато зусиль та віддали життя за свободу і незалежність нашої держави!

Голова Кам`янської міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Плахотнік

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *