Каменчане против налоговой политики Зе-команды

Каменская организация партии «Сила Людей» обнародовала заявление с рядом требований к правительству Украины в защиту малого и среднего бизнеса. Об этом сообщил лидер организации Андрей Нестеренко.
«Приводом, для публічного висвітлення позиції Кам’янською міською організацією політичної партії «Сила Людей» щодо прийнятих Верховною Радою, та підписаних Президентом України наприкінці 2019 року Законів 128-IX та 129-IX стала політизація протестного руху, яка відбулась під час спільної акції 19.02.2020р в місті Київ.
Одразу ж зазначимо, що не зважаючи на факти участі, принаймні п’яти партійців «Сили Людей» з м. Кам’янське, (які в своєму буденному житті є приватними підприємцями) в усіх, без виключення, підприємницьких акціях, починаючи з 30 вересня 2020р; ми уникали політичних заяв. Тепер всі «табу» зняті!», – анонсирует заявление Нестеренко.
В заявлении говорится:
«ПОЗИЦІЯ КАМ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СИЛА ЛЮДЕЙ» З ПРИВОДУ ЗНИЩЕННЯ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ ТА ЗВІТНОСТІ.
Кам’янська міська організація політичної партії «Сила Людей», цілковито підтримує тезу, озвучену підприємницькими організаціями Києва, Одеси, Чернігова, Житомира, Дніпра, Львова, Черкас, Запоріжжя, Маріуполя, Кривого Рогу, Ужгорода, Прилук, Путивля, та інших міст, стосовно знищення спрощеної системи оподаткування та звітності, вказаними вище Законами.
Норми, передбачені зазначеними законами, не підтримуються переважною більшістю мікропідприємців, експертів, організацій та об’єднань МСБ саме з причини додаткового адміністрування та додаткових фінансових втрат.
За підрахунками Державної регуляторної служби України, втрати платників податків другої та третьої груп єдиного податку, від реалізації положень Законів №128-ІХ, 129-ІХ становитимуть орієнтовно 22,35 млрд. грн.! При тому, що виходячи зі слів міністра фінансів Оксани Маркарової, Уряд не очікує додаткових бюджетих надходжень від впровадження фіскалізації підприємців – спрощенців. Ну і в решті решт, необхідно зупинитися на процедурі прийняття зазначених Законів. Закони прийняті без чіткого визначення проблем (які мають вирішити норми законів), без чіткого визначення економічного ефекту від їх впровадження, без аналізу регуляторного впливу і головне, без публічного обговорення з усіма зацікавленими сторонами! В результаті маємо збурення в суспільстві та вуличні протести. В перспективі – припинення реєстрації значної частини ФОПів і подальша тінізація економіки.
Кам’янська міська організація політичної партії «Сила Людей», як частина ліберальної політичної сили, програмними засадами якої передбачена всебічна підтримка і розбудова мікропідприємництва, як основи середнього класу, звертається до Президента, Верховної Ради, Уряду України та закликає:
– З метою заспокоєння протестних настроїв і відновлення довіри суспільства повернутися на початкові позиції, шляхом невідкладної підтримки законопроектів №2644 та 2645.
– Розпочати реальну боротьбу саме з тіньовим, а не легальним бізнесом.
– Розпочати роботу в напрямку деолігархізації та впровадження обіцяних ліберальних економічних перетворень, з залученням до процесів представників протестних рухів #SAVEФОП та #ЗахистиФОП.
– Прибрати з законів та підзаконних актів лобістські норми.
– Зруйнувати штучну монополію на тютюновому ринку шляхом встановлення мінімальних роздрібних цін, замість максимальних.
– Переглянути норми про відповідальність ФОПів всім своїм майном».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *