В Каменском утверждена программа предоставления жилья

28 лютого міська рада прийняла рішення про затвердження програми надання жилих приміщень сім’ям, у складі яких виховуються діти з інвалідністю, та є особи з інвалідністю з дитинства та потребують поліпшення житлових умов. Термін дії програми з 2020 по 2029 роки.

Основною метою програми є реалізація сімейної політики в частині розв’язання житлової проблеми сімей, створення сприятливих умов для життя та розвитку дітей, підтримки сімей, які виховують дітей з інвалідністю,  та є особи з інвалідністю з дитинства та потребують поліпшення житлових умов шляхом придбання житла і забезпечення на цій основі сприятливих умов для виховання дітей у таких сім’ях.

Напрямами реалізації програми є забезпечення проведення комплексного моніторингу визначеної категорії сімей, забезпечення підбору, придбання та надання для них квартир. Предметом закупівлі може бути житло у новозбудованих житлових будинках, введених в експлуатацію в Кам’янському, або на вторинному ринку житла міста.

Виконання заходів програми планується у три етапи, а саме:

І етап (2020-2021 роки)   сім’ї, в яких батьки   особи з інвалідністю виховують дітей з інвалідністю та є особи з інвалідністю з дитинства;
ІІ етап (2022-2025 роки)   сім’ї, в яких виховують дітей з інвалідністю;
ІІІ етап (2025-2029 роки)   сім’ї, в яких є особи з інвалідністю з дитинства.

Для придбання житла за І етапом у 2020-2021 роках та здійснення правочинів й оплати державного мита необхідні кошти у сумі 1721,0 тис. грн.

Фінансування Програми здійснюватиметься в межах коштів, затверджених у бюджеті міста Кам’янське на зазначені цілі на відповідний рік.

Рішення http://so.kam.gov.ua/ua/treezas_so/pg/20320473582865_d1/.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *