Вниманию бизнесменов Каменского!

Роз’яснення окремих понять, застосованих у протоколі позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17.03.2020 №4 щодо заборони на території м.Кам’янського роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів.

Культурно-розважальні заклади – заклади, в яких передбачається проведення театралізованих видовищ та різних розважальних програм, клубно-гурткова діяльність, рухливі ігри та розваги, технічні атракціони, логічні та ділові ігри, фізкультурно-оздоровчі заняття. Такі заклади вміщають в себе функції обслуговування різних вікових категорій. Концертні, лекційні, виставкові, тренажерні зали, кінотеатри, бібліотеки,  майданчики для катання на роликах та скейтбордах, скалодроми, квест кімнати, боулінг, більярд, настільний теніс, льодові арени.
3аклади культури – театри, концертні організації, філармонії, культурніцентрів, продюсерські агентства, професійні мистецькі колективи, кіностудії, кіно-, відеопрокатні заклади, видавництва, музеї, архіви, заповідники, художні галереї (виставки), бібліотеки, клубні заклади, навчальні заклади культури і мистецтва, мистецькі школи, студії, кінотеатри, цирки, парки культури та відпочинку, архітектурні, дизайнерські, рекламні, реставраційні центри і майстерні тощо. (3акон України «Про культуру»)

3аклади торговельного обслуговування населення:
Торговельна діяльність провадиться суб’єктами господарювання у сфері роздрібної та оптової торгівлі, а також ресторанного господарства.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 №833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів»
(і мінами та доповненнями), торговельними об’єктами є:
1) у сфері оптової торгівлі:
склад товарний (універсальний, спеціалізований, змішаний);
магазин-склад;

2) у сфері роздрібної торгівлі:
магазин, який може бути:
– продовольчим,   непродовольчим,   змішаним   (за товарною спеціалізацією);
– універсальним,   спеціалізованим,   вузькоспеціалізованим, комбінованим, неспеціалізованим (за товарним асортиментом);
– з   індивідуальним   обслуговуванням,  самообслуговуванням,
торгівлею  за  зразками,  торгівлею  за  замовленням  (за  методом продажу товарів);
павільйон; кіоск (ятка);
палатка, намет;
лоток, рундук;
склад товарний;
крамниця-склад, магазин-склад.
Продовольчі товари – товари, що представляють собою харчові продукти в натуральному або переробленому вигляді, призначені для вживання людиною в якості їжі, бутильована питна вода, алкогольна продукція (у тому числі пиво), безалкогольні напої, жувальна гумка, а також біологічно активні добавки.

Засоби туалетні та гігієнічні інші [24.52.19]  Класифікатор продукції та послуг включає: – дезодоранти для тіла та засоби, що зменшують потовиділення та видаляють волосся – засоби використовувані до гоління, для гоління та після гоління- солі для ванн, пакетики, просочені парфумами Також включає:- засоби туалетно-гігієнічні для тварин
Побутова хімія — непродовольчі хімічні речовини, засоби догляду за одягом, приміщеннями, автомобілями, посудом тощо, які зазвичай зустрічаються і використовуються в домогосподарстві. До засобів побутової хімії також традиційно відносять дезінфектори, репеленти та інші хімічні засоби, які призначені, зокрема, для очищення певних поверхонь, боротьби зі шкідниками та загальних гігієнічних потреб.
3асоби зв’язку – технічне обладнання, що використовується для
організації зв’язку.
Лікарський засіб – будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), що має властивості та призначена для лікування або профілактики захворювань у людей, чи будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), яка може бути призначена для запобігання вагітності, відновлення, корекції чи зміни фізіологічних функцій у людини шляхом здійснення фармакологічної, імунологічної або метаболічної дії або для встановлення медичного діагноз (3акон України «Про лікарські засоби»)
Вироби медичного призначення – прилади, комплекси, системи, обладнання, апарати, інструменти, пристрої, імплантати, приладдя, матеріали або інші вироби; медичні вироби, що не досягають основної передбачуваної мети в організмі людини або на ньому за допомогою фармакологічних, імунобіологічних або метаболічних засобів, але функціям яких такі вироби можуть  сприяти; медичні вироби, які використовуються як окремо, так і
в поєднанні між собою, включаючи програмні засоби, необхідні для їх належного використання, з метою забезпечення: профілактики, діагностики, лікування, спостереження або полегшення стану пацієнта у разі захворювання, травми, каліцтва або їх компенсації; дослідження, заміни або видозмінювання структури (анатомії) органів, тканин чи фізіологічних процесів тощо; (Постанова КМУ від09.06.2010 №18 «Про затвердження Положення про організацію лікування, медичної реабілітації та забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання лікарськими засобами та виробами медичного призначення»)

Пальне – нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив. (Податковий Кодекс)
3аклади ресторанного господарства – це: ресторан, бар, кафе, кафетерій, їдальня, закусочна, буфет, фабрика-заготівельня, фабрика-кухня, домова кухня, ресторан за спеціальними замовленнями (catering).
Різновидом кафе є кав’ярня, кафе-бар, кафе-пекарня, чайний салон.

Кафетерій – заклад ресторанного господарства із самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, відмінною ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельно-технологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі. У навчальних закладах, установах, промислових підприємствах, об’єктах роздрібної торгівлі тощо кафетерій організовує споживання через кафетерійну стійку.

Закусочна, шинок – заклади ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.
Розрізняють спеціалізовані закусочні: галушечна, кулішна, дерунна, сосисочна, млинцева, пиріжкова, чебуречна, піцерія тощо.
Бар – заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої, страви до них і закупні товари продають через барну стійку.
Різновидом бару або ресторану є нічний клуб, який працює виключно у нічні години, з організацією різноманітних видовищ і розважально-танцювальних програм з музичним супроводом.

Торговельно-розважальні центри – це заклади, в яких надаються послуги торгівлі та різні види розваг.

Послуги і продукція у сфері побутового обслуговування – це побутові послуги, які пов’язані з веденням домашнього господарства, виконанням різноманітних ремонтних робіт, забезпеченням санітарно-гігієнічних та інших потреб населення, а також з виготовленням за ндивідуальними  замовленнями  особистих речей та предметів господарського призначення.

Галузевий класифікатор “Класифікація послуг і продукції у сфері побутового обслуговування” (ГК 201-01-2001), затверджений Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України
від 19.02.2002 N 51
010 – Виготовлення та ремонт взуття
020 – Виготовлення та ремонт швейних, шкіряних, хутрових, трикотажних, текстильних виробів та головних уборів
030 – Виготовлення та ремонт килимових виробів
040 – Виготовлення та ремонт шкіряних галантерейних та дорожніх виробів
050 – Виготовлення та ремонт меблів
060 – Будівництво та ремонт житла, виготовлення теслярських та столярних виробів
070 – Технічне обслуговування та ремонт автомобілів, мотоциклів, моторолерів і мопедів
080 – Послуги з ремонту радіотелевізійної та іншої аудіо- та відеоапаратури
090 – Послуги з ремонту електропобутової техніки, побутових приладів, музичних інструментів та металовиробів
100 – Виготовлення ювелірних виробів за індивідуальним замовленням
110 – Послуги з ремонту ювелірних виробів
120 – Послуги з перевезення вантажів
130 – Прокат речей особистого користування та побутових товарів
140 – Послуги з виконання фоторобіт
150 – Послуги з прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів
160 –  Послуги з чищення та фарбування текстильних і хутрових
виробів
170 – Послуги, пов’язані з доглядом за тілом
180 – Послуги перукарень
190 – Ритуальні послуги
210 – Послуги, пов’язані з сільським та лісовим господарством
220 – Послуги з газифікації за індивідуальним замовленням
230 – Послуги домашньої прислуги та пов’язані з прибиранням приміщень
240 – Послуги з тиражування
250 – Інші індивідуальні послуги.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *