«Газават» под Каменским завершен?

Сегодня село Елизаветовку обещают подключить к газоснабжению. Об этом сообщил экс-сельский голова Максим Голосной.
«Відключення Єлизаветівка від ГАЗОПОСТОЧАННЯ є незаконним !
Монополіст завдяки мовчазній згоді правоохоронців та представників президента на місцях , грубо зловживає правом природної монополії та навмисно порушує конституційні права і свободи громадян , навмисно провокуючи внутрішнє напруження серед населення під час війни , епідемії та економічної кризи .
Нагадаю , що 17 березня був прийнятий закон про запобігання поширенню коронавірусу, який, серед іншого, містить положення про житлово-комунальні послуги у період карантину.
Закон забороняє:
– нараховувати і стягувати штрафи за невчасну оплату комунальних послуг;
– відключати послуги громадянам за несплату; примусово виселяти з житла у приватній власності за рішенням суду щодо стягнення заборгованості;
– примусово виселяти за несвоєчасну оплату послуг з житла державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення.
Ці норми діятимуть протягом карантину та ще 30 днів після його скасування.
Наразі пеня може нараховуватися лише після переукладання договорів з постачальниками послуг. Користувачі повинні були зробити це до першого травня, але зараз кінцеву дату відтермінували на п’ять місяців після завершення карантину.
Виселення з квартири можливе лише за рішенням суду, якщо борг користувача перевищував 20 мінімальних заробітних плат – близко 94 тисячі гривень. «Таку заборгованість просто неможливо накопичити за час карантину !
При цьому ніхто не забороняє зараз звертатися до суду для стягнення заборгованості: арешт можна накласти на рахунки, рухоме і нерухоме майно, заробітну плату, пенсію чи стипендію тощо».
Таким чином всявідповідальність за порушення конституційних прав і свобод лягає виключно на гаранта конституції та правоохоронців , які не можуть забезпечити дотримання конституції , на окремо взятій території !
P. S
Про порядок відключення абонентів читайте ТУТ https://www.nerc.gov.ua/?id=19185», – написал Голосной в социальных сетях.
«Відновити процес газопостачання в Єлизаветівці планують завтра! (18.06.- ред.)
Згідно якого закону та якої саме статті приватним газовим компаніям гарантований беззаперечний доступ до приватних домоволодінь, та відключення від газопостачання під час карантину ???», – добавил он.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *