В каменском доме ребенка отреагировали на скандал

Коллектив дома ребенка, где недавно произошел скандал с грубым обращением няни с малышкой, опубликовал заявление, в котором подчеркивается – нельзя по одному случаю судить обо всем заведении.
«Будинок дитини – заклад, який працює багато років і завжди відкритий для всіх.
За роки свого існування в ньому перебувало багато відвідувачів, а їх чи-мало, які виявляли зацікавленість в зростанні і вихованні дітей – це і школярі, і студенти середніх і вищих закладів, і працівники підприємств, організацій, приватні підприємці, депутати, спортсмени, благодійники, віруючі люди та просто небайдужі до долі наших вихованців. Приходили у час, зручний для них, і бачили як живуть, лікуються, отримують реабілітаційні заходи, виховуються діти у будинку дитини. Основна мета нашої роботи направлена на покращення здоров’я і розвитку дитини і вона проводиться постійно із залученням, при необхідності, всіх фахівців медицини, які потрібні для постановки діагнозу чи призначення лікування. Це спеціалісти обласної клінічної дитячої лікарні, центр кардіології та кардіохірургії м. Дніпро, Дніпропетровський центр офтальмонології, центр щелепно-лицьової патології, центр ортопедії, медико-генетичний центр м. Кривого Рогу та інші. І як результат цієї роботи, великий відсоток дітей, які за сприяння служби у справах дітей, в подальшому продовжують своє життя в родині – усиновлюються, беруться під опіку, при-йомну сім’ю, дитячі будинки сімейного типу. Частина дітей повертається до біологічних сімей. І ті діти, які відвідують дитячі садочки – у числі кращих вихованців, а не з «травмованою психікою і мучуться усе життя», як підкреслили Ви, Максим Філоненко.
Будь ласка, всі, хто бажає переконатися в цьому, приходьте до будинку дитини (але на час карантину по COVID- 19 не більш 2-3 людей і при наявності засобів індивідуального захисту, щоб не порушувати умови карантину), і особисто запрошуємо відвідати будинок дитини Максима Філоненка, щоб Ви мали змогу подивитися на власні очі, чим займаються діти протягом дня, а не писати неправдиву інформацію, почуту з чиїхось слів. Ні Ви, Максим Філоненко, ні інші учасники переписки в соціальних мережах ніколи не були у закладі, не бачили своїми очима і тому не маєте права називати заклад «катівнею», і якщо кричущу дитину опустити головою під воду, то вона захлинеться назавжди , а не заспокоїться (проконсультуйтесь у будь-якого лікаря).
Не можна судити про роботу закладу по одинокому випадку. А якщо вам, Максим Філоненко , відомі конкретні випадки грубого поводження з дітьми, назвіть цих людей і ми разом з вами розберемо кожен конк-ретний випадок і визначимо міру покарання.
Весь колектив будинку дитини на чолі з директором засудили дії молодшої медичної сестри з догляду за хворими по відношенню до дитини, про що свідчать результати загальних зборів трудового колективу, а слова «нічого страшного» відносяться до відповіді на питання журналіста про стан здоров’я дитини: «…ничего страшного не произошло, состояние ребенка не ухудшилось». Молодша медична сестра з догляду за хворими (це назва посади згідно класифікатора професій, раніше це просто називалось «няня») звільнена з роботи. Далі нею займається поліція.
Колектив будинку дитини», – говорится в заявлении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *