До уваги кам’янчан!

Інформаційне повідомлення про громадське обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності з небезпечними відходами ТОВ «Рокобан». 
До департаменту екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради надійшло Повідомлення, яке опубліковано 30.07.2020 за №20207276323 в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, стосовно планованої діяльності
з небезпечними відходами Товариством з обмеженою відповідальністю «Рокобан», код ЄДРПОУ 42747947. Зазначене повідомлення, відповідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», повинно бути доведене до громадськості.
Згідно повідомлення, ТОВ «Рокобан» планує здійснення діяльності по збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню та утилізації небезпечних відходів, та подальшим виготовленням м’ясокістної муки, тваринних кормів за адресою: Дніпропетровська область, м.Кам’янське, пров. Баглійський, 2. Також зазначається, що основним видом діяльності є здійснення операцій щодо поводження з небезпечними відходами обсяг яких залежатиме від попиту на послуги ТОВ «Рокобан».
Нагадаємо, що весною цього року ТОВ «Рокобан» планувалось проведення громадських слухань стосовно планованої діяльності з небезпечними відходами за зазначеною адресою, але керівництвом міста, громадськими організаціями та небайдужими городянами було вжито всі можливі заходи щодо недопущення розташування небезпечного виробництва в нашому місті. Зі свого боку, департамент екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради направляв листи до відповідних Міністерств та керівництва області щодо недопустимості розташування даного екологічно-небезпечного виробництва по збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню та утилізації небезпечних відходів, та подальшим виготовленням м’ясокістної муки, тваринних кормів на території Дніпропетровщини та міста Кам’янське в цілому.
Але, не зважаючи на вжиті заходи, 30 липня в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля, на сайті Міністерства повторно оприлюднене Повідомлення стосовно планованої діяльності з небезпечними відходами ТОВ «Рокобан».
Повідомляємо, що позиція Кам’янської міської ради залишилась незмінною. Зі свого боку, керівництво міста знову готує зауваження та пропозиції, які будуть направлені до Міністерства. Зважаючи на важливість зазначеного питання, просимо громадськість міста та небайдужих громадян долучатись  до громадського обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу планованої діяльності на довкілля. Протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу (до 20.08.2020) громадськість має право надати Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.
Надаючи такі зауваженні і пропозиції, вкажіть реєстраційний номер №20207276323 справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля. Це значно спростить процес реєстрації та розгляду Ваших зауважень і пропозицій. У разі отримання таких зауважень і пропозицій громадськості вони будуть розміщені в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля Міністерства та передані суб’єкту господарювання (протягом трьох робочих днів з дня їх отримання).
Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України; поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки: електронна адреса: [email protected][email protected], телефон:
(044) 206-20-89; (044) 248-23-43 контактна особа: Гладун Євген Євгенійович.
Перший заступник міського голови О.А.Чернишов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *