Кам’янське приєднається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Впродовж останніх років з 25 листопада по 10 грудня в усіх регіонах України проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Мета акції   привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання домашнього насильства, насильства щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем домашнього насильства та захисту прав жінок.

Акція була започаткована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.

Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

Досягнення позитивних результатів у протидії домашнього насильства, щодо жінок, дітей можливе тільки за умови соціального партнерства державних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості й розробки механізму міжвідомчої взаємодії у цих питаннях.

З метою привернення уваги жителів міста до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, в місті пройде низка заходів. Реалізація поставлених завдань передбачає проведення інформаційно-просвітницької роботи з сім’ями та окремими особами, що опинилися у складних життєвих обставинах, проведення групових заходів з учнівською молоддю.

ВИ МОЖЕТЕ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ЗАХИСТОМ:

до Національної поліції за номером: 102

до департаменту соціальної політики міської ради за номером: (0569) 55 43 06

до управління охорони здоров’я міської ради за номером: (0569) 56 07 65

до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги за номером: (096) 469 00 05

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *