Ювілей у Кам’янському

З нагоди святкування 30-ї річниці Державної служби зайнятості, за багаторічний вагомий внесок у вирішення проблем соціального захисту громадян, пов’язаних з реалізацією державної політики зайнятості в Україні, соціального захисту від безробіття, ефективну співпрацю з органами місцевого самоврядування щодо вирішення актуальних питань територіальної громади  Кам’янський міський центр зайнятості відзначено медаллю.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісніченко урочисто вручила нагороду директору Кам’янського міського центру зайнятості Костянтину Гузенко та привітала колектив служби зайнятості з ювілеєм.  Світлана Сергіївна побажала миру, добра, успіхів, натхнення й снаги у такій відповідальній та благородній справі.
За роки свого існування державна служба зайнятості зарекомендувала себе як важлива сполучна ланка між шукачами роботи та роботодавцями, владою та сторонами соціального діалогу на ринку праці. Мільйони громадян отримали допомогу у працевлаштуванні, професійному самовизначенні, підвищили фаховий рівень шляхом навчання.
З року в рік постійно вдосконалюються форми та методи роботи служби, покращується якість та зміст надання послуг населенню та роботодавцям:
•      Активно використовується метод рекрутингу, як концептуально нова дієва форма роботи, яка направлена на оперативне та ефективне задоволення індивідуальних потреб роботодавців в кадрах.
•   Уведено в роботу «Персональний кабінет роботодавця», онлайн-послуги через який отримали 1,1  тис. роботодавців міста.
• Запрацював сучасний онлайн сервіс «Електронний кабінет шукача роботи», послугами якого скористались понад 8,7 тис. кам’янчан.
• Одними із перших в Україні запровадили та структурували навчання з використанням елементів дуальної форми освіти у професійному навчанні безробітних.
•  Удосконалюються напрацювання, які сприяють підвищенню якості сервісного обслуговування безробітних громадян, зокрема через впровадження інституту кар’єрного радника, спрямованого на перебудову системи активної політики на ринку праці.
Служба зайнятості пройшла через активні та дієві програми модернізації та є провайдером якісних соціальних послуг. За останні 10 років послугами Кам’янського міського центру зайнятості скористались майже 115 тис. безробітних  громадян, з них отримали допомогу по безробіттю – 92 тис.осіб. За сприяння центру зайнятості працевлаштовані більше ніж 51 тис. осіб, пройшли навчання та підвищили свою кваліфікацію 12,3 тис. безробітних, взяли участь у громадських та роботах тимчасового характеру 11,8 тис. громадян. Для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці, громадянам старше 45 років, видано 596 ваучерів для підвищення кваліфікації. Шляхом отримання одноразової виплати  допомоги по безробіттю для підприємницької діяльності 446 громадян відкрили власну справу. Охоплено профорієнтаційними заходами понад 500 тис. громадян міста.
Під час карантину Кам’янський міський центр зайнятості продовжує реалізовувати державну програму з питань зайнятості, в т.ч. сприяти збереженню робочих місць шляхом виплати допомоги з часткового безробіття, яку отримали через карантин, майже 1000 представників бізнесу та підприємців Кам’янського.
Все це – досягнення праці колективу Кам’янського міського центру зайнятості, кожного працівника та плідної співпраці з соціальними партнерами.
На сьогодні все, що створено у службі зайнятості – є основою для подальшого удосконалення діяльності на користь людям.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *