На Кам’янському «Міськводоканалі» модернізують насосне обладнання

В рамках реалізації інвестиційної програми КВП КМР «Міськводоканал» встановлені нові насосні агрегати «Grundfos» на КНС № 17.

КНС № 17, що знаходиться за адресою Нікопольська, 42а, приймає каналізаційні стоки з Південного району (БАМу) Кам`янського.

Запуск нового насосного обладнання відбувся за участю фахівців підприємства та співробітників сервісного центру данської фірми «Grundfos». Нове насосне обладнання «Grundfos»,змонтовано власними силами підприємства КВП КМР «Міськводоканал».

«Насосне обладнання фірми «Grundfos» придбано підприємством за власний рахунок наприкінці минулого року. В 2018 році відбувся монтаж насосного обладнання та ввід в експлуатацію. На сьогоднішній день робота станції автоматизована. Нашою метою є модернізація одинадцяти насосних станцій з повною автоматизацією та диспетчеризацією технологічних процесів», – зазначив Олександр Плахотнік, директор КВП КМР «Міськводоканал».

На теперішній час основне насосне обладнання станцій перевищує свій середній термін експлуатації. За роки тривалої експлуатації в умовах агресивного середовища спостерігається зношення частин, вузлів та деталів насосних агрегатів, що приводить до енергетичної неефективності.
«Електрична потужність старих насосів радянського зразку, яким більше 15 років, складала 200 кВт.год, а нещодавно встановлених – 50 кВт.год, що є значною економію електроенергії для підприємства. Економія досягається за рахунок нових технологій виробництва електродвигунів та поліпшених гідравлічних характеристик. Встановлені насосні агрегати працюють в автоматичному режимі без участі обслуговуючого персоналу, надійні в експлуатації», – зазначив Олександр Яровой, технічний директор КВП КМР «Міськводоканал».

З шістнадцяти насосних станцій підприємства нові насосні установки вже встановили на шістьох станціях.

В умовах зростання цін на енергоносії заміна насосного обладнання дозволить заощадити витрати підприємства на використання електроенергії, що стримуватиме зростання тарифів.

Сучасна система управління насосних станцій забезпечить стабільну роботу енергетичного обладнання, що усуватиме можливість виникнення гідравлічних ударів в мережах водовідведення, зменшить кількість аварійних ситуацій, стабілізуючи тиск в трубопроводі. Встановлення нового обладнання насосних станцій – важливий шлях до якісного обслуговування населення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *