Мешканці міста прийняли участь в обговоренні тарифів на водопостачання та водовідведення на 2018 рік

В залі засідань КВП КМР «Міськводоканалу» за адресою м. Кам’янське, вулиця Широка, 16 відбулися відкриті громадські обговорення щодо необхідності коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) комунального виробничого підприємства Кам’янської міської ради «Міськводоканал» на 2018 рік.

Для ефективності обговорень, головою зборів обрано директора з економіки КВП КМР «Міськводоканал» Васілішина Сергія Нікандровича¸ секретарем – начальника планово-економічного відділу підприємства Понізову Вікторію Анатоліївну.

Для участі в обговоренні зареєструвалося 117 осіб, в тому числі від органів виконавчої влади місцевого самоврядування 3 особи, а саме: виконуючий обов`язки Першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кам`янської міської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Жоржівна Завгородня, начальник відділу фінансового планування комунальних підприємств і тарифного регулювання департаменту економічного розвитку Кам`янської міської ради Вікторія Віталіївна Маховська, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради Андрій Володимирович Карпусь.

З доповіддю головного питання виступила перший заступник генерального директора КВП КМР «Міськводоканал» Наталія Марківна Лисак.

«На виконання наказу Мінрегіонбуду від 30.07.2012р. №390 КВП КМР «Міськводоканал» розмістив інформацію про намір коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) в засобах масової інформації, зокрема на офіційному веб-сайті КВП КМР «Міськводоканал» www.mvk.dp.ua, газеті «Любимый город», офіційному веб-сайті Кам`янської міської ради та мережі Інтернет.
Зауваження та пропозиції приймалися до 04.09.2017р, за адресою вул. Широка 16 та на електронну пошту: [email protected]. Протягом встановленого терміну пропозицій не надійшло», – зазначила Наталія Лисак.

Голова зборів Сергій Васілішин зазначив, що 2 вересня, на електронну адресу підприємства надійшло зауваження від мешканців міста, стосовно надання інформації про тарифи на водопостачання в газеті «Любимый город». Одиниці виміру води грн./м3 були надруковані як грн./м2. Керівництво міськводоканалу зв`язалося із виданням, помилка виправлена.

З цього приводу перший заступник генерального директора Наталія Лисак звернулася з проханням до мешканців міста використовувати інформацію розмещену на офіційному веб-сайті КВП КМР «Міськводоканал» www.mvk.dp.ua, – через те, що це є інформаційний ресурс підприємства, тому внесена інформація завжди ретельно перевіряється фахівцями підприємства.

«Потреба в необхідності коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) виникла у зв’язку зі змінами обсягів та ціни покупної води, зростанням цін/тарифів на електроенергію та реагенти, зростанням з 01.01.2018 року прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати, зміною з 01.01.2018 року в Податковому кодексі рентної плати за спецводокористування», – повідомила Наталія Лисак.

З 1 січня 2018 року планується встановити наступні тарифи:
На послуги централізованого водопостачання – 7,78 грн. / куб.м. з ПДВ;
Централізоване водовідведення – 7,46 грн. / куб.м. з ПДВ;
Послуги централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,45 грн. / куб.м. з ПДВ
Централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,04 грн. / куб.м. з ПДВ.

У порівнянні з діючими тарифами різниця становить:
На послуги централізованого водопостачання + 0,65 грн./куб.м. з ПДВ;
Центрального водовідведення + 1, 45 грн./куб.м. з ПДВ:
На послуги постачання холодної води + 0,69 грн. / куб.м. з ПДВ;
Централізованого водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем)
+ 1,60 грн. /куб.м. з ПДВ.

Сумарне відхилення з діючим тарифом по ЦВВ становить 2,10 грн.
Сумарне відхилення з діючим тарифом по ХВВ становить 2,29 грн.

Окрім того, планована структура тарифу не є остаточною.

Слід зауважити, що тарифи відкориговані з об`єктивних причин та складаються виключно з витратної частини, тобто з собівартості послуг та не включають прибутку.

Громадські обговорення щодо необхідності коригування діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) КВП КМР «Міськводоканал» на 2018 рік відбулися на засадах гласності та відкритості.
Наприкінці обговорень громадою прийнято рішення надіслати до НКРЕКП протокол відкритого обговорення, щодо коригування тарифів КВП КМР «Міськводоканал».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *