Экологический меморандум в Каменском – полный текст

В ходе вчерашней встречи руководства ПАО «Днепровский меткомбинат» с жителями Каменского прозвучало пожелание общественности, чтобы был предан гласности Меморандум об экологии, подписанный на днях между мэрией города и руководством ДМК. Сегодня мы публикуем этот документ полностью.
МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ у сфері покращення екологічного стану міста Кам’янське
З метою стабілізації та покращення екологічного стану навколишнього середовища, визначення основних природоохоронних заходів на території міста, розуміючи необхідність спільних дій, спрямованих на гарантоване виконання заходів Екологічної програми міста Кам’янське – Кам’янська міська рада (далі – Міська рада) в особі міського голови БІЛОУСОВА Андрія Леонідовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та Публічне акціонерне товариство «Дніпровський металургійний комбінат» (далі – ПАТ «ДМК») в особі генерального директора ПОДКОРИТОВА Олександра Леонідовича, що діє на підставі Статуту, ураховуючи спільне бажання Міської ради та ПАТ «ДМК» прискорити виконання заходів по зниженню викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства, на дружній основі уклали цей Меморандум.
Сторони домовляються дотримуватись принципів рівноправності, взаємної відповідальності, поваги та конструктивного діалогу під час вирішення найважливіших питань у галузі охорони навколишнього природного середовища.
ПАТ «ДМК» є соціально-відповідальним підприємством, що здійснює господарську діяльність відповідно до вимог законодавства України, а саме Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про охорону атмосферного повітря», Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Підприємство в 2018 році було сертифіковане відповідно до міжнародного стандарту в області екологічного менеджменту ISO 14001-2015.
На теперішній час ПАТ «ДМК» виконує заходи Екологічної програми міста Кам’янське у напрямку зниження викидів забруднюючих речовин агломераційного, доменного і конвертерного виробництв.
Конвертерне виробництво. У 2018 році запланована заміна двох існуючих котлів-утилізаторів з модернізацією газоочисних систем. Вартість проекту складе 233,8 млн грн, планується придбання і монтування 800 тонн металоконструкцій.
У 2019 році заплановано початок модернізації газоочисного обладнання обертаючих печей відділення виробництва вапна. Сума витрат складе
31,5 млн. грн. Очікуваний ефект від впровадження – зниження викидів забруднюючих речовин на 800 тонн. Це також забезпечить суттєве зниження викидів забруднюючих речовин з досягненням їх концентрації до 50 мг/м3.
Агломераційне виробництво. В 2019 році заплановано реконструкцію газоочисного обладнання агломашини №10. Витрати складуть 92 млн. грн.
На теперішній час на 3-х із 6-ти агломашин вже проведена реконструкція батарейних циклонів.
Також буде почато реконструкцію зони охолодження агломашин №7-12. Загальна вартість усього проекту складає 156 млн.
З метою поліпшення ефективності очищення викидів в атмосферне повітря, в поточному році запланована розробка «Проекту озеленення санітарно-захисної зони ПАТ «ДМК» з висадкою великої кількості зелених насаджень. Реалізація проекту запланована на 2019 рік. Орієнтовна вартість проекту 6 млн. грн.
Сторони погоджуються, що напрямки та заходи, спрямовані на досягнення мети цього Меморандуму, будуть регулярно приводитись
у відповідності до законодавства України та заходів Екологічної програми міста Кам’янське.
Спільна робота керівництва міста та підприємства надасть можливість зменшити техногенне навантаження на місто, допоможе досягти поставлених цілей по зниженню викидів забруднюючих речовин.

Документ своїми подписями скрепили мэр Каменского Андрей Белоусов и Генеральный директор ПАО «Днепровский меткомбинат» Александр Подкорытов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *