Вітаю зі 100-річчям Соборності України!

22 січня 1919 року назавжди увійшло в історію до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме цього дня в Київі на площі перед Софійським Собором відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні, вперше у XX столітті, об’єдналися Українська Народна Республіка (УНР) та Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР) в єдину державу.
Соборність бере свій початок із гуртування українських земель навколо київського князівського престолу. Володимир Мономах, а згодом – гетьмани Іван Мазепа, Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Пилип Орлик – великі об’єднавці, які впродовж століть докладали чимало зусиль задля створення і зміцнення української держави та їх зусилля не пропали дарма. В січні 1919 року український народ зробив рішучий крок до втілення своєї споконвічної мрії в незгасному прагненні Незалежної Соборної Держави. Об`єднання східних та західних українських земель – стали основою ідеї Державності України.
Значущість цього об`єднання має свою актуальність в новітній українській історії. Велике почуття патріотизму в любові до рідної землі та глибинному розумінні ідей державності, ведуть на сході країни в бій із ворогом українських солдат, які щодня захищають наше мирне життя та боронять українську незалежність. Українці – єдина нація, яку неможливо розділити та знищити!
День Соборності України в котре нагадує – сила України в єдності її території, суверенітет та незалежність країни не можуть відбутися без народу, справжнього господаря своєї землі!
З нагоди Дня Соборності щиросердечно зичу всім нам здоров` я, незламності духу, глибокої віри у гідне майбутнє нашої країни. Будемо гідні української землі та пам`яті предків, які поклали багато зусиль та віддали життя за єдність нашої держави! Переконаний, кожний з нас на своєму місці, зробить чималий внесок в подальший розвиток та розквіт України!
Голова Кам`янської міської організації ВО Батьківщина» Олександр Плахотнік.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *