З Днем народження Великого Кобзаря!

9 березня–День народження великого сина і пророка українського народу – Тараса Шевченка. Постать Великого Кобзаря згадують пам`ятають, не тільки в нашій державі, але й вшановують далеко за її межами.
Поезія Тараса Шевченка перекладена більш ніж ста мовами світу. На земній кулі Кобзареві встановлено 1384 пам`ятника від Бразилії до Китаю: більшість з них 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістилися в 35 країнах світу. Нині 164 населених пунктів України названі на честь Тараса Шевченка. Така велика пошана,увага та популярність збагненна і зрозуміла від того, що в своїй творчості Шевченко найбільш щиро, талановито та достеменно відкрив нам самим та світу душу,національний характер та волелюбний дух українського народу.

Минуло більше двох століть, на жаль туга поезії Шевченка актуальна і для сучасної України. Вчора і сьогодні, самі різні люди знаходять в безсмертних творах великого поета відповіді на актуальні питання нашого життя. Вірші Шевченка пронизані неодмінною вірою,що за самою глибокою темрявою для українського народу прийде новий, світлий і щасливий день.
Творчість Шевченка – нескінченно багатий світ в якому дивовижним чином поєднуються світові чесноти та прагнення і цінності, які притаманні кожній людині! Будемо гідні пам`яті Великого Українського Поета та гідні рідної землі, працюючи заради розвитку і процвітання України!

Голова Кам`янської міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Плахотнік.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *