До уваги кам’янчан: побачили відкритий люк або витік води – телефонуйте

Питання відкритих колодязів – один з найбільш актуальних. Жителі міста турбуються не тільки про поламані, але і про зовсім відсутніх кришках на колодязях. Найчастіше їх крадуть і здають в пункти прийому металу.

Як діяти в ситуації, щоб уникнути нещасних випадків, які можуть статися?

Майже у кожного колодязя в Кам’янському є свій власник. Серед них: «Укртелеком»; КВП КМР «Міськводоканал» (відповідає за холодне водопостачання і каналізацію); «Тепломережі»; «Міськгаз»; «Дніпрообленерго»; ЖКГ.

Інформацію про відкритий люк можна спрямовувати до диспетчерської Міськводоканалу або ЄДС.
У Кам’янському працює єдина диспетчерська служба, робота якої спрямована на оперативну ліквідацію аварій у сфері міських комунікацій і інших позаштатних ситуацій.
ЄДС працює в тісній взаємодії з комунальними службами міста.

Далі сигнал «йде» за місцем призначення. Це може бути будь-яка з організацій, на чиєму балансі перебувають ці колодязі. Що стосується чавунних кришок люків, які часто зникають з колодязів, то сьогодні організації намагаються встановлювати пластикові аналоги. Здавалося б, проблема вирішується, але з’являється інша: такі кришки менш міцні, вони ламаються.

Крім іншого, потрібно розуміти, що нові кришки теж не безкоштовні, їх потрібно купувати. – Отже, іноді на заміну одного люка на дорозі або в вашому дворі може піти час. Тимчасово зобов’язані встановити елементарні залізобетонні кришки (таблетки), а при необхідності замінити їх на постійні полімерні або чавунні.

Гуляючи вулицями міста, будьте уважні, щоб не провалитися у відкритий люк. А в разі якщо Ви побачили відкритий люк, зателефонуйте в єдину диспетчерську службу, яка в свою чергу передасть інформацію ремонтним службам, які будуть намагатися в максимально короткі терміни усунути цю загрозу.

Нагадуємо, що крадіжка люків – злочин.

КВП КМР «Міськводоканал» звертається до всіх жителів Кам’янського: «Шановні мешканці, якщо у вас є яка-небудь інформація про осіб, причетних до крадіжки кришок колодязів або інший комунальної власності, просимо повідомляти про це за телефоном 102.».

Аварійно-диспетчерська служба Міськводоканалу.
тел. +38 (0569) 55-42-01
тел. +38 (067) 563-46-13 (цілодобово, для аварійних повідомлень)
За даними телефонами також просимо повідомляти про витоки води!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *