Звернення міського голови Кам’янського до жителів Соцміста та «БАМу»

Шановні жителі Соцміста та «БАМу»!

З огляду на те, що підприємство «ДніпроАзот» перевело практично всі свої цехи на альтернативні джерела опалення, воно більше не має потреби в тепловій енергії, виробленій ТЕЦ «Азоту».

А у зв’язку з низькими показниками сплати населення за спожиті послуги на сьогодні борг комунального підприємства «Тепломережі» перед «ДніпроАзотом» становить 70 мільйонів гривень. Усе це призвело до того, що «Азот» двічі звертався на ім’я міської влади щодо неможливості включення ТЕЦ у роботу і забезпечення теплом жителів Соцміста та «БАМу». У зв’язку з цим міська рада змушена була ухвалити відповідне рішення сесії та вжити належних заходів, а саме: провести модернізацію електричних мереж у будинках, встановити електроопалення в квартирах пільгової категорії населення, організувати роботу з переведення мешканців на індивідуальне опалення і залучити інвесторів до будівництва котелень для опалення бюджетної сфери.

Через те, що переважна більшість жителів і пільгова категорія населення переходять на опалення електроенергією, це потребує задовільного стану зовнішніх електричних мереж «ДТЕК Дніпровські електромережі» і збільшення на кожну квартиру потужності, яка на сьогодні становить 3 кВт. На даний момент «ДТЕК Дніпровські електромережі» виконала технічне переоснащення мереж у рамках своїх ремонтних планів та інвестиційної програми, затвердженої держрегулятором НКРЕКУ. Цього недостатньо для забезпечення безаварійної подачі електроенергії, адже навантаження на мережі при переводі на електрообігрів зростуть удвічі, і для цього потрібні додаткові джерела фінансування.

Протягом останніх днів міськрада і «ДТЕК Дніпровські електромережі» переглянули ряд рішень, і ми досягли компромісу в тому, що місто виділить 14 мільйонів гривень для оплати енергокомпанії збільшення потужності електромереж. Виділення цих коштів дозволить за рахунок міського бюджету збільшити потужність для однокімнатних квартир на 1 додатковий кіловат, двокімнатних – на 1,5 кВт, трикімнатних та більших – на 2 кВт.

Це питання буде розглянуто на найближчій позачерговій сесії міської ради.
У першу чергу «ДТЕК Дніпровські електромережі» зробить так, щоб збільшення потужності отримали жителі тих квартир, у яких відрізані батареї, і для яких електроопалення є єдиним джерелом отримання тепла. Т

акож ми ведемо переговори з керівництвом «ДніпроАзоту» про включення в останній раз ТЕЦ підприємства у цьому році, що дасть можливість безболісного переходу на електроопалення та отримання людьми тепла в період модернізації електричних мереж. За таким же механізмом ми плануємо в найближчі 2-3 роки перевести на індивідуальне опалення і споживачів центральної частини міста, яка опалюється від [Дніпровської] ТЕЦ.

З 1 листопада «ДТЕК Дніпровські електромережі» почне робити і навесні планує виконати роботи, що дасть можливість у подальшому забезпечити надійним електропостачанням Соцмісто та «БАМ» з урахуванням того, що тепло від ТЕЦ «Азоту» в наступному періоді подаватися вже не буде.

Мер Кам’янського Адндій Білоусов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *