По следам покушения на каменчанина

Экс-народный депутат из Каменского Виталий Куприй обоснованно подозревает, что новая Генеральная прокуратура умышленно «тормозит» дело о покушении на него.
«ГПУ виводить Анатолія Матіоса з-під удару!
Генеральна прокуратура не бажає розслідувати причетність екс-Головного військового прокурора Анатолія Матіоса до нападу на мене.
Нагадаю, що 16 серпня 2019 року 2 особи чеченської національності здійснили на мене напад біля мого будинку у селищі Гостомель на Київщині. Мені, на той момент народному депутату України, було нанесено легкі тілесні ушкодження сльозогінним газом Терен-4.
Охороні житлового комплексу під час бійки з нападниками вдалося зірвати з одного із них сумку з документами і мобільним телефоном. Незважаючи на те, що зловмисникам вдалося втекти, один із них був ідентифікований і невдовзі затриманий поліцією.
Ним виявився ніде не працюючий громадянин РФ, боєць Федерації боїв без правил ММА Руслан Хажмурзаєв. Засновником цієї Федерації є скандально відома особа Володимир Тесля, якого я раніше публічно звинувачував у співпраці з українськими спецслужбами і виконанні особистих протиправних доручень Анатолія Матіоса. Мова йде про викрадення та катування людей, рейдерство і грабіж тощо.
Але прокуратура проігнорувала мою заяву, в якій замовником злочину називався сам Анатолій Матіос, а організатором Володимир Тесля. Розслідування веде не ДБР, а поліція найнижчої ланки. Злочин був свідомо неправильно кваліфікований – не як напад на державного діяча, а як хуліганські дії. Безпосередній виконавець нападу був випущений під заставу, незважаючи, що злочин пов’язаний із насиллям, підозрюваний не має громадянства України, постійного місця проживання, офіційної роботи, родини. Іншого нападника ніхто не розшукує до сих пір, хоча його особа встановлена.
На мою думку, все це вказує на те, що вплив Анатолія Матіоса на правоохоронну систему України до сих пір залишається. Як правозахисник, я вимагаю Генпрокурора Рябошапки негайної реакції на бездіяльність і корумпованість своїх підлеглих, а також на притягнення Анатолія Матіоса до кримінальної відповідальності за цілу низку особливо тяжких злочинів!», – написал Куприй в своем фейсбуке.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *