Кам’янський «Міськводоканал» закликає підвищити рівень культури користування каналізацією

19 листопада відзначається Всесвітній день туалетів (свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН у 2013 році). Головна ідея свята – фокусування уваги та поступове вирішення глобальної санітарної кризи (з цією ж метою ще у 2001 році була створена Всесвітня туалетна організація).

Сьогодні 4,5 мільярда людей живуть без домашнього туалету.
Вирішення цієї проблеми є однією з 17 глобальних цілей сталого розвитку (цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені ООН на період 2015-2030 рр).
Історична довідка.
Перший «сидячий туалет» був сконструйований у 2600 р до н.е. та належав шумерській цариці. Перші «змивні туалети» та стічні води з’явилися близько 5 тис років тому в Древній Індії та Криті. Батьківщина громадських туалетів –
Древній Рим (в цих облаштованих приміщеннях окрім природних потреб проводились філософські бесіди та укладали торгівельні угоди).
Історія туалету та каналізації цікава і тісно пов’язана з розвитком людства. Недарма кількість та стан громадських туалетів є однією з ознак цивілізованості.
Саме тому Міськодоканал закликає усіх мешканців міста бережно ставитись до складної системи водовідведення, яка є гарантом комфортного та безпечного життя міста.
На сьогодні дуже актуальним є питання підвищення культури користування каналізацією, адже городяни часто викидають в раковини та унітази речі, які не призначені для утилізації в системі очищення стічних вод. При промиванні мереж з труб витягають відходи процесу консервування, зіпсовані продукти, ганчірки та рушники, порожні пляшки, макулатуру, харчові відходи, будівельні уламки, каміння, пісок. В період консервування «дачних врожаїв» у технічних служб Водоканалу починається справжня «гаряча пора» – за добу вони можуть отримати більше 30 викликів щодо усунення засмічень різного ступеня складності.
Спеціалізованою бригадою КВП КМР «Міськводоканалу» за 2019 рік промито тисячі каналізаційних труб. Крім того, у системі водовідведення знаходять шматки металу і деревини, які можуть потрапити туди тільки через відкриті каналізаційні люки. Великі предмети в трубах створюють затор, що і призводить до аварійної ситуації. У 2019 році Міськводоканал встановив близько 250 нових кришок люків!
Закликаємо городян бути відповідальними та пам’ятати, що змивати в каналізацію побутові відходи категорично заборонено!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *