Вниманию жителей Каменского!

В управлении социальной защиты Заводского района Каменского напоминают порядок начисления субсидий за жилищно-коммунальные услуги.

Приводим текст обращения полностью.

Призначення субсидії відбувається на підставі двох документів – заяви та декларації (скасовано необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). При цьому затверджені спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати осіб для звернення за субсидією.
Запроваджено принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником.

При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюється органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

Кому призначається субсидія 

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні. В окремих випадках на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Куди і як подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації. Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані до управління за місцем реєстрації заявника або поштою.

Термін призначення житлової субсидії

Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується окремо на неопалювальний та опалювальний сезони.

Для орендарів житлового приміщення (будинку) субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається за наявності договору найму (оренди) з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди).

З початком опалювального сезону управліннями соціального захисту населення міста здійснено автоматичне перепризначення субсидій на опалювальний період 2017-2018 роки.

Слід зауважити, що у разі збільшення тарифів на оплату тепло-, газо-, водо-, електропостачання це суттєво не вплине на одержувачів субсидій оскільки підвищення тарифів компенсується за рахунок держави.

За додатковою інформацією звертайтеся до управліннь соціального захисту населення адміністрацій Кам’янської міської ради.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *