В Кам’янському допомагають сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах

16 квітня, напередодні свята Великодня, головний спеціаліст Служби у справах дітей Кам’янської міської ради Христина Сокуренко разом з секретарем міськради Олександром Залевським відвідали сім’ї з дітьми, які знаходяться на обліку Служби.

З метою підтримки сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, а особливо в період карантину, міська влада Кам’янського потурбувалася про них та передала їм продуктові набори в якості безоплатної допомоги.

Продуктові набори були куплені за кошти міського бюджету. Вони включають в себе найнеобхідніші продукти – різноманітні крупи, олію, печиво, чай, макаронні вироби та інші продукти першої необхідності.

Сім’ї проживають в різних районах нашого міста.

В нашому місті 34 родини, які опинилися в складних життєвих обставинах. В них виховуються 67 дітей. Десять дітей з цих сімей на сьогоднішній день перебувають в дитячих закладах міста. 19 сімей відгукнулися для отримання допомоги. Представники міської влади відвідали сім’ї, поцікавилися їхніми справами, умовами життя та передали їм допомогу.

Кожна родина, яка опинилася в складних життєвих обставинах з тих чи інших причин, потребує допомоги та має свою історію. Але, незважаючи ні на що, це ті батьки, які в силу своїх можливостей піклуються про своїх дітей і намагаються дати їм найкраще.

“Сьогодні ми відвідали сім’ю, в якій мати виховує трьох дітей. В період карантину мати втратила роботу, а їхній батько заробляє невеликі гроші, щоб вистачало якісно прогодувати трьох малолітніх дітей. Тому актуальна допомога від міської влади їм вкрай необхідна, особливо перед великим християнським святом”, – зазначив Олександр Залевський. В іншій родині хлопчика виховує його бабуся. Мати дитиною не опікується, тому віддала хлопчика на виховання бабусі. В неї він доглянутий і благополучний. В період карантину хлопчик вчиться дистанційно і виконує всі необхідні завдання. Мати з трьома дітьми теж в сьогоднішніх непростих обставинах не працює і може розраховувати тільки на допомогу свого чоловіка. Доходи сім’ї невеликі, тому вони відчувають матеріальні труднощі.

Діти в сім’ях бувають вже майже дорослі, але в силу життєвих обставин потребують уваги та турботи батьків. В Заводському районі в такій сім’ї виховується 16-річний хлопець з інвалідністю. В нього складна генетична хвороба, яка не піддається медикаментозному лікуванню. Останні сім років мати вимушена доглядати за ним, не маючи змоги при цьому працювати. Сім’я без батька отримує мінімальну допомогу від держави, на яку складно забезпечити себе навіть найнеобхіднішими продуктами. Тому допомога від міської влади для такої родини вкрай актуальна. Бувають такі родини, що мають навіть одну або двох дітей, але по різним причинам вони перебувають під увагою спеціалістів Служби у справах дітей. Так, одна мати виховує десятирічного сина, але, маючи проблеми зі здоров’ям, їй теж важко забезпечити свого сина якісними продуктами. Продуктовий набір був дуже доречним такій родині.

На обліку міської влади знаходяться також сім’ї внутрішньопереміщених осіб. І хоча такі родини можуть бути цілком благополучними, згідно закону, Служба має вести над ними нагляд і піклуватися про їх спосіб та умови життя. Така сім’я з двома хлопчиками-підлітками, які мають опікуна – свою рідну тітку – сьогодні теж отримали допомогу від міської влади міста. Інших дітей-підлітків виховує їх батько разом з бабусею. Діти давно вже залишися без матері. В батька невелика зарплатня, а бабуся отримує мінімальну пенсію. Їм дуже складно годувати та піклуватися про двох дітей, тому сьогоднішня допомога їм сталася в нагоді.

Інший випадок – літній батько виховує сина-підлітка, який навчається в технікумі. В минулому чоловік був успішним автором пісень української та зарубіжної естради. А зараз отримує лише мінімальну пенсію, на яку утримує сина і себе. Звісно, що така сім’я бідує та виживає від пенсії до пенсії. Тому сьогоднішній допомозі продуктами вони були дуже вдячні.

Кожна із відвіданих сьогодні сімей має свої проблеми та свою історію. Кожна потребує уваги спеціалістів та турботи влади, яка про них не забуває і приділяє не тільки увагу, а й надає можливу допомогу.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *