В Каменском возобновила работу постоянная комиссия по регистрации коллективных договоров

З 01 червня 2020 року у місті Кам’янському, у новому складі, поновила дію постійна комісія з повідомної реєстрації колективних договорів підприємств, установ та організацій  міста  усіх форм власності, під керівництвом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Косянтина Сауся .

Метою проведення повідомної реєстрації колективних договорів, поданих на реєстрацію є забезпечення можливості урахування умов колективних договорів під час розгляду індивідуальних і колективних трудових спорів.

Відповідно до ст.15 КЗпП України колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами виконавчої влади. Порядок реєстрації визначений постановою КМУ від 13.06.2013№115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів», зі змінами, унесеними Постановою від 21 серпня 2019 року №768, яким спрощено процедуру повідомної реєстрації колективних угод і договорів, змін і доповнень до них.

Колективний договір надається на повідомну реєстрацію сторонами, які його підписали, разом із додатками та супровідним листом у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими та пронумерованими сторінками або у вигляді оригіналу електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами, або у вигляді електронної копії оригіналу паперового документа (фотокопії), засвідченої кваліфікованою електронною печаткою до відділу праці та соціально-трудових відносин Кам’янської міської ради.

Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження колективного договору і угоди.
Під час повідомної реєстрації колективного договору або угоди , змін і доповнень до них вноситься відповідний запис до реєстру колективних договорів і угод, змін і доповнень до них та  оприлюднюється на офіційному веб-сайті Кам’янської міської ради «В розділі реєстрація колективних договорів і угод, змін і доповнень до них» kam.gov.ua/viddil_pratsi_ta_sotsialnotrudovikh_vidnosin_miskoi_radi з щомісячним оновленням реєстру колективних договорів, змін і доповнень до них, їх текстом, рекомендаціями щодо приведення договору у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).

Оприлюднення тексту договору або угоди, змін і доповнень до них, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням, здійснюються разом з інформацією про повідомну реєстрацію, а також рекомендаціями членів комісії щодо приведення положень договору у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).

Не пізніше наступного робочого дня після реєстрації колективного договору або угоди відділ праці та соціально-трудових відносин Кам’янської міської ради письмово інформує про це суб’єкта, який подав на реєстрацію колективний договір або угоду.
До змісту та порядку оформлення, подання колективних договорів, які надходять на повідомну реєстрацію до відділу праці та соціально-трудових відносин міської ради обов’язково враховуються вимоги Глави ІІ «Колективні договори» КЗпП України, , Закону України «Про колективні договори і угоди», ст.24 Закону України «Про оплату праці», ст.ст. 19,20 Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про відпустки» та Постанови КМУ №115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів» (зі змінами).

За консультацією з питань колективно-договірного врегулювання представники профспілкових організацій, уповноважені особи трудового колективу та представники підприємств, установ та організацій міста можуть звернутись до сектору з питань колективно-договірного врегулювання та охорони праці відділу праці та соціально-трудових відносин Кам’янської міської ради за адресою: майдан Петра Калнишевського, 2 каб. 420 тел. 0980466755.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *