У Кам’янському проти міського голови та партії «Бджола» застосували брудні політтехнології

Не встигли початися виборчі перегони, як у нашому місті виник справжній політичний скандал. Кілька днів тому на фасадах будівель та споруд міста з’явились написи зі згадкою партії «Бджола» та міського голови.

Люди обурились, що ці трафаретні написи попсували нові чи відремонтовані фасади. Та як з’ясувалось, за цим можуть стояти недобросовісні опоненти міського голови. Схоже, що так званий «чорний піар» стане основною зброєю опонентів «Бджоли» на цих виборах.

Попсовані фасади

Історія з появою написів на фасадах почалася ще минулого тижня. На новеньких стінах з’явились примітивні трафаретні написи фарбою, зі згадкою партії «Бджола». Проблема не тільки у тому, що агітація ще не почалася, а у псуванні стін. Адже в багатьох випадках змити ці написи, які намальовані у невідповідних місцях, дуже важко. Бо можна пошкодити фарбування стін, за яке заплатили власники будівель та споруд. То ж не дивно, що багатьох це обурило.

Вчора з цього приводу зробив заяву лідер партії «Бджола, міський голова Камянського Андрій Білоусов.

«Шановні мешканці Кам’янського! Виборча кампанія офіційно ще навіть не розпочалася, а ми з вами вже спостерігаємо, як ведуться брудні технології. На фасади будинків спеціально наносять написи з моїм прізвищем і назвою партії, лідером якої я є. Я чудово знаю, що це роблять лідери партій, які жодним чином не проявили себе, і у яких немає шансів на чесну перемогу в цих виборах. Їх політичні сили перебувають за межею проходження, і вони намагаються змагатися не в хороших справах, а просто примітивно очорнивши суперника, – міститься у повідомленні на офіційній сторінці Білоусова у Фейсбук. – Тепер ми змушені відволікати людей і стирати ці написи по всьому місту замість того, щоб займатися справами, які будуть корисні місту і його жителям. Розумію, що попереду буде щебагато таких “сюрпризів”, наприклад, наклейки на склі авто, які важко буде прибрати, і таке інше».

Поліцію закликають знайти винних

Сьогодні до мешканців та підприємців Кам’янського звернулась Марина Гурська, директор департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики міськради. Вона також член партії «Бджола».

«Хочу звернути увагу суб’єктів господарювання, що умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, – тягне кримінальну відповідальність за  ст. 194 Кримінального кодексу України, – попереджає Гурська. – Засуджую прояви такої агітації  та рекомендую вам для притягнення винних осіб до відповідальності звертатись до Кам’янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області для вжиття відповідних заходів».

У разі появи нових написів вона закликала повідомляти про це департамент муніципальних послуг у зручний спосіб за адресою: просп. Василя Стуса, 10/12, м. Кам’янське, 51900, ел. скринька: [email protected], контактний телефон приймальні  067-326-08-55.

З приводу останніх подій з появою написів на стінах міський голова Андрій Булоусов запевнив, що «партія “Бджола” ніколи не буде займатися такою агітацією. Ми будемо чесно вести кампанію через офіційні джерела – газети, радіо і телебачення – та ніколи не станемо псувати майно людей. Також я прошу поліцію міста розібратися в ситуації та знайти винних».

За межею пристойності

Неприємна історія з написами – не перший випадок застосування брудних політтехнологій опонентами міської влади. Мова не про критику тих чи інших дій, а про ниці публікації, мета яких лише одна – принизити тих політиків, які увійшли до команди чинного міського голови.

Так, на минулому тижні у соцмережах активно поширювали публікацію про заступника міського голови Світлану Колісніченко. Брудна стаття, що знаходиться за межею будь-яких журналістських стандартів, була розміщена на одному з загальнонаціональних сайтів. Прикро, що до поширення цього бруду причетні і деякі опозиційні політики міста.

Схожа принизлива публікація, що не має жодного відношення до політичної сатири, вийшла і проти Костянтина Сауся. Цей заступник міського голови також нещодавно заявив про приєднання до партії «Бджола».

Очевидно, що проти помітних членів партії «Бджола» розпочата найбрудніша кампанія з дискредитації. Мета такої кампанії проста: принизити своїх опонентів в очах виборців. Проте використання брудних політтехнологій має більший негативний вплив – підриває довіру до виборів та свободи слова. Адже чесні та демократичні вибори – це змагання ідей, програм та особистостей, а не креативності фахівців з чорного піару.

«Я чудово знаю, що це роблять лідери партій, які жодним чином не проявили себе, і у яких немає шансів на чесну перемогу в цих виборах, – пояснив сплеск передвиборчого бруду Андрій Білоусов. – Їх політичні сили перебувають за межею проходження, і вони намагаються змагатися не в хороших справах, а просто примітивно очорнивши суперника.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *