У Дніпрі режисерка з Кам’янского знімає сімейну новорічну комедію

У Дніпрі проходять зйомки новорічної комедії «На Новий Рік Обіцяють Сніг», яку знімає наша землячка співзасновниця кіностудії Contrabas , режисерка і продюсерка Олександра Тесленко. З такої нагоди ми вирішили поспілкуватися з Олександрою, щоб розкрити деталі цього проекту.

– Олександро, розскажіть будь ласка, про що буде фільм, який Ви знімаєте зараз у Дніпрі?

–  Наша студія Contrabas video production знімає комерційні  і соціальні реклами, кіно і запускає серіали . Працюємо як на українському так і  на  міжнародному ринку.  В нашому портфоліо є ігрова соціальна робота, яку реалізовували з голлівудською актрисою Гелен Міррен (володарка премії «Оскар» за роль у фільмі «Королева»), присвячений проблемі ранніх шлюбів. У 2019 році наша продюсерська команда переїхала з Києва до Дніпра, де відкрили кінопавільйонний комплекс площею більше 1000 м2 ( в 2021 році ми розширюємось)  на базі якого знімаються масштабні проекти в декораціях. Наша основна мета – це саме розвиток кіноіндустрії у центральному регіоні України,  створювати якісний відео продукт і сервіс . У цьому році ми розпочали роботу над першим в Дніпрі короткометражним ігровим фільмом – це буде новорічна стрічка під назвою «На Новий рік обіцяють сніг». Зйомки заплановані на перші дати січня 2021 року. Це перший ігровий проєкт, який ми знімаємо у Дніпрі. Нашим завданням є показати місто та його кінематографічні локації. Сподіваюся, що після завершення нашого фільму, містом зацікавляться представники кіноіндустрії не тільки в Україні, а й з-за кордону.  Зараз іде активна підготовка: репетиції з акторами, будівництво декорацій. І у нас вже майже все готово до зйомок.
Фільм “На Новий рік обіцяють сніг” – це історія про хлопчика Сашка, який вперше в житті вирішив довести самому собі, що заслуговує на кращий подарунок під ялинку і ціною цьому – перша п’ятірка в школі за кращий твір. Але випадково стає учасником пригод. На пошуки зошита з домашнім завданням у нього залишається кілька годин до Нового року…» За жанром – це сімейно-новорічна комедія. Про любов, казку  і мрію.

– А з якими перепонами стикаєтесь Ви у процесі підготовки до зйомок.

– Ніяких особливих перепон ми не відчуваємо. Є якісь організаційні питання, але вони завжди є. Це чисто робочі моменти. У нас досить професійна, сильна команда. Багато фахівців для зйомок приїжджає з Києва. Мабуть, основною перепоною для нас є погода. Ми зараз чекаємо, коли вже буде «мінусова» температура, а в ідеалі справжній сніг, тому що це суттєво зменшить бюджет на виробництво. Якщо ні, то прийдеться робити штучний. Наша історія про чудо і ми теж сподіваємось до останнього на нього)

– Акторський склад вже затвердили, чи ще підбираєте виконавців на головні та другорядні ролі?

– Актори на головні ролі вже затверджені, а на другорядні та масові – ще проходить кастинг до 15 грудня. Акторський склад  з Дніпра  та  з Києва. Головні актори  Сашко – Арам Вінковський  (Дніпро), Роза – Дитятковська Роза (Дніпро) , Сусід – Попко Владислав ( Київ)

Ми б хотіли знімати більше місцевих акторів, але вони не завжди підходять по типажу.

– Зйомку Ви плануєте у січні, а сам процес фільмування та постпродакшену скільки може потребувати часу?

– Оскільки це «короткометражка», то ми плануємо приблизно  за 14  – 20 днів закінчити пост – продакшен.  У нас професійна команда і ми вміємо працювати швидко і якісно, ніхто не зацікавлений розтягувати процес виробництва.

– Ваша компанія також знімає багато рекламних роликів. Наприклад, якщо не помиляюсь, саме Ви знімали рекламу для мережі супермаркетів АТБ.

– Дивлячись яку. Останню рекламу з Ольгою Поляковою та Дзідзьо робили ми. Влітку ми зняли ролики «Спекотна субота» та «Доставка з АТБ». Це наші проекти. Ми дійсно паралельно займаємося комерційними зйомками, окрім роботи над фільмом. Окрім цих проектів, ми працювали з масштабними світовими брендами з Африки, Японії, Еміратів та Європи. Треба заробляти гроші, бо, наприклад, в цей фільм ми інвестуємо у тому числі і свої власні кошти, незважаючи на те, що частково отримали фінансування від програми «Культурна столиця». І ми дуже вдячні, що влада міста нас підтримала у цьому питанні. У нас є прямий контакт з мерією і дуже радує, що там розуміють, що кіноіндустрія потрібна нашому регіону. Тому цей проект, важливий крок до розвитку індустрії в Дніпрі.

– Я знаю, що Ви народилися і довгий час жили у Кам’янському. А де саме?

– Ми декілька разів переїжджали, тому жили у різних районах міста. Закінчила я школу № 18, яка знаходиться на «Черемушках».

– Скажіть, а коли Ви зрозуміли, що хочете знімати і займатися творчістю?

– Ще в шкільні роки. У 18-ій школі я свого часу заснувала шкільну газету, постійно займалася якимось організаційними питаннями, була у ролі «масовика-витівника» на всіх культурних заходах. І під час випуску зі школи ми з батьками вирішили, що мені потрібно «вступати» або на режисуру, або на акторську професію. І перша освіта в мене саме акторська. А потім я вже поступила до Київського інституту театру, кіно і телебачення  імені Карпенко-Карого в майстерню «Перспектива» до викладача Одинця Олексія Сергійовича і Попко Владислава Володимировича.

– Тобто, до своєї мети Ви йшли наполегливо?

– Мені дуже подобається то, чим я зараз займаюся, але я не вважаю, що вже досягла своєї мети.  Тому що є ще куди рухатися і ще багато чого хочеться досягти. Але я дійсно стараюсь рухатися вперед і досягати поставлених перед собою цілей.

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *