Соціальні послуги для жителів Дніпропетровщини

Усі соціальні послуги жителям Дніпропетровщини надаються в повному обсязі.
Незважаючи на воєнний стан, підтримка незахищених верств населення відбувалась увесь цей час у 86 громадах області. Про це розповів Юрій Петренко, заступник директора департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА:
«З травня деякі послуги надаються у кризовому порядку, тобто екстрено. Людина має отримати відповідь протягом дня. Це такі послуги як підтримка на проживання, соціальний супровід сімей, догляд вдома, догляд стаціонарний, паліативний догляд, соціально-психологічна реабілітація, натуральна допомога та ін».
За рахунок обласного бюджету послуга стаціонарного догляду надається понад 3000 осіб. Мається на увазі проживання у дитячих будинках, психо-неврологічних інтернатах та геріатричних пансіонатах. На це у 2022 році було виділено 530 млн грн.
«На місцях соціальні послуги надають 67 комунальних закладів. Це догляд вдома, денний догляд, стаціонарний, соціальна адаптація та інтеграція та ін. Для забезпечення цих соціальних послуг особам похилого віку та з інвалідністю в області функціонують 25 територіальних центрів, 40 центрів надання соціальних послуг. Наразі у них перебувають на обслуговування понад 41 000 осіб похилого віку та з інвалідністю», – розповів Юрій Петренко.
Крім того, в області створені та діють 68 служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства та за ознакою статі. А саме – 53 мобільні бригади, 2 притулки цілодобового проживання, 2 денних центри соціально-психологічної допомоги, 7 служб первинного соціально-психологічного консультування, 2 кризові кімнати.
«Щороку тут проходять реабілітацію понад 2000 осіб. Також працюють 14 центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які надають допомогу родинам у складних життєвих обставинах. 60% людей, що потребують такої допомоги – це жінки. Аби отримати будь-які соціальні послуги, необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування за місцем свого проживання», – підсумував Юрій Петренко.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *