Кам’янчан закликають здати кров

Фахівці міського медичного центру здоров’я та медицини спорту закликають кам’янчан здавати кров.

“Хочемо описати та пояснити ситуацію, що склалася із заготівлею крові у нашому місті.

Єдиним закладом у м.Кам’янському, який заготовляє кров та переробляє її на компоненти для переливання пораненим захисникам України та цивільному населенню є структурний підрозділ Комунального підприємства «Дніпропетровська обласна станція переливання крові», що знаходиться поряд з театром ім.Л.Українки.
Тільки цей заклад приймає донорів для створення запасів крові і її компонентів та передає їх лікувальним закладам для переливання.
Специфіка заготівлі крові пов’язана з тим, що здавати кров донор може раз на 60 днів, а запаси компонентів крові потребують постійного поповнення і великої кількості донорів.

Крім того, реалії військового часу не просто потребують, а вимагають від усіх нас постійного поповнення запасів, адже кров рятує життя тим, хто не шкодуючи себе, боронить нашу Батьківщину. І наш обов’язок на сьогодні створити надійний тил нашим бійцям, створити умови в яких захисникам швидко нададуть допомогу.

Важливий кожен донор з будь-якою групою крові!

Якщо Ви маєте бажання допомогти пораненим захисникам та зробити усе можливе для наближення перемоги України, то Вам саме сюди!

Графік роботи: понеділок – субота з 08:00 до 13:00.

Контактний телефон: 068 687 80 92.

Будемо дуже вдячні кожному, хто долучиться до донації та приєднається до великої родини донорів-героїв, які справді рятують життя своєю кров’ю!”, – зазначили в центрі.

Перед донацією

– За 72 години не вживайте ліки, що містять аспірин та анальгетики.
– За 48 годин утримайтесь від вживання алкоголю.
– За 24 години відмовтесь від жирної, гострої та копченої їжі, молочних продуктів та яєць. Більше пийте (солодкий чай, соки, мінеральна вода), їжте каші фрукти та овочі.
– Вранці перед здачею легко поснідайте (каша на воді, солодкий чай, сухе печиво).
– Візьміть із собою паспорт та ідентифікаційний код.
– За 2 години утримайтесь від паління.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *