На Дніпропетровщині за час війни у патронатні родини влаштували 19 дітей

За час війни у патронатні родини області влаштували 19 дітей. Загалом у таких сім’ях виховуються понад 30 хлопчиків і дівчаток. Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповіла заступниця голови ДніпроОВА Ольга Горб. 

«Нині на Дніпропетровщині 16 патронатних родин, де знаходиться понад 30 дітей. З них 19 влаштували до тимчасових сімей вже під час війни. Усі хлопчики та дівчатка доглянуті, виховуються у затишку», – зазначила Ольга Горб.

Вона додала, що на Дніпропетровщині в резерві ще є 41 патронатна родина. Потенційні батьки-вихователі ще офіційного статусу не мають, але вже пройшли відбір та навчання. Якщо буде потрібно, готові взяти дітей.

Патронатні вихователі щомісяця отримують на дітей соціальні виплати від держави. На малюків до 6 років – понад 5,2 тис грн, на хлопчиків та дівчаток від 6 до 18 років – більш ніж 6,5 тис грн. На дітей з інвалідністю матеріальна допомога – від 7,3 до 9,1 тис грн.

Патронатні родини почали з’являтися п’ять років тому. Така форма виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування. Хлопчиків та дівчаток влаштовують у тимчасові сім’ї. А їхнім батькам або законним опікунам дають час вирішити проблеми: знайти роботу, привести до ладу помешкання.

Договір на патронат укладається на 3 місяці та може продовжуватися до 6. Нині діє на увесь час воєнного стану та буде чинним ще три місяці після його скасування.

Аби стати патронатними вихователями, потрібно звернутися до Служби у справах дітей. Зареєструватися та пройти спеціальне навчання. А ще можна подавати заявки до чат-боту «Дитина не сама».

Олена

Recent Posts

У Кам’янському районі викрили незаконну торгівлю рибою та раками

На Дніпропетровщині інспектори рибоохоронного патруля викрили незаконну торгівлю водними біоресурсами під час нерестової заборони Дніпропетровським…

21 хв. ago

28 млн. грантів на власну справу, заощаджені бюджетні кошти та посівна: про важливе від ДніпроОВА

Попри агресію ворога регіон працює. Аграрії на варті продовольчої безпеки – сіють. Мешканці Дніпропетровщини започатковують власні…

51 хв. ago

Спортсмен із Дніпра встановив рекорд Гіннеса за кількістю рекордів

27 квітня у Києві відбувся Чемпіонат України зі стронгмену. Під час нього спортсмен із Дніпра…

1 годину ago

Яку погоду чекати кам’янчанам на Великдень

Травень в Україні розпочнеться з дуже теплої погоди і без опадів. Вдень повітря прогріється до 25°…

2 години ago

Під Дніпром директорка пошти привласнила гроші односельців

Поліцейські повідомили про підозру керівниці поштового відділення Солонянського району, яка заволоділа грошима односельців. Жінка отримувала…

2 години ago

У Кам’янському проводять підготовку до відзначення Великодня та проведення поминальних днів

Мер міста провів робочу нараду з питань підготовки міста до відзначення Великодня та проведення дня…

2 години ago