Спортсмени Кам’янського – в десятці найкращих у світі по скандинавській ходьбі

З 17 по 19 червня у польському місті Хочево пройшов Чемпіонат Світу зі Скандинавської ходьби. За медалі у різних вікових категоріях та на дистанціях 5, 10 та 21 км на чудовій, проте дуже складній трасі в мальовничому Копаліно змагались майже тисяча спортсменів із 10 країн без жодних вікових обмежень.

У змаганнях брали участь 64 українські спортсмени, які представляли свої клуби та Українську Федерацію Скандинавської ходьби.

Серед них – аматори і спортсмени, чемпіони світу та Європи зі скандинавської ходьби, люди старшого віку, дорослі і діти.

Представники кам’янського Клубу Скандинавської ходьби «Кураж» Світлана Болдирева, заступник директора з навчально-виховної роботи Ліцея №44, і Валентин Засоба, столяр Кам’янського коледжу фізичного виховання, мали честь бути в складі спортивної команди з України, долучитись до чемпіонату, показати чудові результати, та отримати особисту перемогу над собою.

С. Болдирева показала чудові результати в категорії 60+, посівше 7 місце зі 140 учасників! Таким чином, наші спортсмени увійшли в десятку найкращих у світі по скандинавській ходьбі. До речі, 1 місце також за Україною, його посіла львівянка Оксана Заліська.

«Спортивне містечко розцвіло прапорами країн-учасників змагань, прапорами міст та клубів, серед яких гордо майоріли прапори Кам’янського та клубу «Куражу», відчувалося піднесення, гордість за свою країну, за те, що мали честь представляти її на такому високому рівні. Нас дуже підтримували спортсмени з інших країн, свої перемоги присвячували нам, а на нагородження виходили не тільки зі своїми прапорами, а й українським. Висловлюємо слова щирої вдячності міському голові Андрію Білоусову та начальнику управління молоді та спорту Едуарду Коряк за розуміння, підтримку та допомогу. Ваша підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем дітей, молоді та людей різних вікових категорій і розуміння Скандинавської ходьби (Nordic Walking) як нового, перспективного, безпечного, ефективного і доступного виду фізичної активності. Готуємось до нових стартів! Вперед і лише вперед – до подолання нових спортивних рубежів! Живемо великими кроками!», – зазначила С. Болдирева.

Кам’янський Клуб Скандинавської ходьби «Кураж» існує 2 роки. Він об’єднує 39 педагогічних працівників Ліцею №44, що свідчить про те, що освіта і спорт – разом.

«Ми працюємо зі школами, допомагаємо організовувати змагання не тільки для молодших і старших класів, а й для наших освітян, які активно долучаються до спортивного життя міста», – наголосив начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк.

Він привітав учасників змагань і побажав їм подальших перемог.

Надалі в планах учасників «Куражу» створити в програмі фізичного виховання Ліцею №44 модуль зі скандинавської ходьби, а також взяти участь у Кубку України, який пройде у вересні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *