В Каменском обновили памятник старины

Речь идет о скульптуре львов, установленной на проходной Каметстали возле здания заводоуправления.
«Ця пара левів «охороняє» найстарішу прохідну комбінату – КПП-1, що розташована праворуч від заводоуправління Каметсталь. Таких грізних красенів у нашому місті більше ніде не побачиш.
Взагалі, у Кам’янському є чимало історичних будівель, які з повним правом можна віднести до справжніх перлин архітектури. Зокрема, і вже згадуване заводоуправління – велична будівля, схожа на замок доби Ренесансу – зі сквериком і терасами, дивовижними гвинтовими сходами всередині, декоративним ровом ззовні. А завершують композицію кам’яні леви. І треба сказати, що вони дуже гармонійно вписуються у загальну картину цього архітектурного комплексу. Нагадаємо, спочатку передній під’їзд Головної заводської контори (історична назва заводоуправління) з’єднувався з вулицею бетонним мостом, на перилах якого було встановлено дві скульптури, що символізують Промисловість і Торгівлю.
Нещодавно фігури левів причепурили: очистили від пилу, відновили пошкоджені частини та пофарбували. Унікальні кам’яні скульптури є свідками цілої епохи в житті Кам’янського. Змінювалися часи, а леви, як і раніше, на своєму місці: продовжують нести свою «варту», охороняючи збудований понад сто років тому завод, з якого, по суті, і розпочалася історія нашого міста», – сообщили на Каметстали.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *