Днепропетровщина готовится к 1 сентября

Об этом сообщили в областном совете.
«На Дніпропетровщині готуються до 1 вересня та старту освітнього процесу.
Навчальний рік в Україні має розпочатися 1 вересня в режимі офлайн. У зв’язку з цим на Дніпропетровщині перевіряють навчальні заклади на предмет їхньої готовності приймати учнів. Про це повідомила заступниця голови ДніпроОВА Ольга Горб.
«В Дніпропетровській області функціонує 834 школи, в яких навчається більше 340 тисяч учнів. Також 9 тисяч учнів – це діти переселенців. Найголовніше питання зараз – безпека учнів та вчителів. Разом з представниками ДСНС планується перевірити кожен навчальний заклад та його прилеглу територію на наявність вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, буде проведено перевірки систем оповіщення: це сирени, інформаційні табло, тактильні підлоги, всі способи звукового та світлового оповіщення», – сказала Ольга Горб.
За словами заступниці голови ДніпроОВА, в кожному закладі освіти або в безпосередній близькості до нього мають бути облаштовані укриття, які відповідатимуть нормам інклюзії і зможуть вмістити необхідну кількість учнів та педагогів. Ці укриття перевірятимуть спеціально створені комісії, для кожного об‘єкта складатимуть паспорт безпеки.
«Там обов‘язково мають бути створені запаси води, медикаментів, обладнання тощо. На початку навчального року для персоналу та учнів проведуть тренінги щодо дій на випадок увімкнення сигналу повітряної тривоги. Коли лунатиме сирена, освітній процес буде перервано та за можливості продовжено в укриттях», – повідомила Ольга Горб.
Інспектування навчальних закладів має бути завершено до 15 серпня. Серед перевірених станом на сьогоднішній день закладів освіти, 125 шкіл Дніпропетровщини мають бомбосховища.
Окрім цього в ДніпроОВА повідомили: на Дніпропетровщині визначено 7 громад у Криворізькому та Синельниківському районах, які внесені до переліку Мінреінтеграції як такі, що постраждали внаслідок збройної агресії рф. Заклади освіти в цих громадах зможуть розпочати навчальний рік дистанційно. Відповідне рішення прийматимуть воєнні адміністрації.
Довідково: на Дніпропетровщині внаслідок повномасштабного вторгнення рф ушкоджено 24 заклади освіти. Наразі в них ведуться відновлювальні роботи», – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *