Понад 40 мешканців Дніпропетровщини подали заявки на консультації по усиновленню через «Дію»

Понад 40 мешканців Дніпропетровщини звернулися онлайн за консультацією по усиновленню. Вони подали заявки через додаток «Дія». Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Дія» вже стала справжньою віртуальною країною. Де можна онлайн відкрити бізнес, сплатити податки, отримати необхідну довідку. А ще є послуги для тих, хто бажає прихистити дитину», – зазначив заступник голови ДніпроОВА Іван Начовний. 

Люди, які планують взяти дитину, можуть скористатися опцією «Сім’я» у застосунку «Дія». Там подати онлайн-заявку на консультацію з приводу усиновлення. Вся інформація про кандидата підтягується автоматично. Авторизація – через електронний підпис.

Служба у справах дітей має обробити звернення та зв’язатися із його автором протягом 15 днів. Далі запросити на консультацію. Вона може проходити як в офлайн, так і в онлайн форматі.

Послуга діє з 1 червня. За цей час від жителів регіону вже надійшло понад 40 звернень. Люди вже встигли отримати консультації та вже розпочали збір необхідних документів.

Наприкінці літа у «Дії» планують запустити ще один сервіс – «усиновлення». Туди можна буде подати заявку на отримання статусу прийомних батьків, вихователя дитячого будинку сімейного типу або опікуна. А ще ознайомитися із анкетами дітей.

«Нові послуги на перспективу. Під час воєнного стану усиновлення заборонене і можна лише тимчасово прихистити дитину. Але після його скасування у кандидатів у прийомні батьки будуть зібрані необхідні документи. Процедура усиновлення проходитиме набагато швидше», – розповіла начальниця Служби у справах дітей ДніпроОВА Олена Жадько.

Під час війни подати заявку на прихисток дитини можна через чат-бот «Дитина не сама».

Олена

Recent Posts

У Кам’янському затримали серійного крадія

У Кам’янському поліцейські затримали 40-річного чоловіка за серію майнових злочинів. Підозрюваний викрав з квартири знайомого…

12 години ago

Для дітей Кам’янського провели майстер-клас з розпису пасхальних пряників для ЗСУ

У Кам’янському 20 дітей, в тому числі ВПО, долучились до майстер-класу з розпису пасхальних пряників…

12 години ago

Два вузи Дніпра потрапили в ТОП-20 рейтингу Scopus

Стали відомі результати щорічного рейтингу українських закладів вищої освіти. Цьогоріч до списку лідерів потрапили університети…

12 години ago

У Кам’янському виготовляють дрони та РЕБ для військових (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "В рамках співпраці громадських організацій «Бджола» та «Благодійний…

12 години ago

У Дніпрі в кафе дівчина-підліток влаштувала стрілянину

У Дніпрі за фактом хуліганських дій повідомлено про підозру 14-річній дівчині. За процесуального керівництва ювенальних…

13 години ago

У Кам’янському працює банк одягу для дітей

Про це повідомляє Фонд розвитку Кам'янського. "Запрошуємо батьків з дітьми до нашого банку одягу, адже там…

13 години ago