ДСНС Кам’янського району повідомляє

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 54 оперативно-рятувальні виїзди, з них: 31 раз на пожежі, 9 разів на допомогу населенню та екстреним службам, 6 разів на інформацію про подію не підтвердилась, 4 рази на пожежі в інші райони, а також по 1 разу на хибне спрацювання АПС, підгорання їжі та ідентифікацію ВНП. Загалом за минулий тиждень врятовано 3 особи і 1 особа травмована.

Серед основних надзвичайних ситуацій, які трапились на території міста Кам’янське.

1 липня близько другої години дня надійшло повідомлення про пожежу в житловому секторі по провулку Ангарському. На місце події негайно було направлено чергові караули 7 та 8 ДПРЧ. По прибуттю на місце події першого відділення було встановлено, що на території приватного домоволодіння горить дах будинку. За допомогою подачі трьох стволів “Protek” о 15 год. 19 хв. дана пожежа була ліквідована. В результаті неї вогнем знищено дах житлового будинку, пошкоджено домашнє майно, дах прибудови та металопластикові вікна. Загальна площі пожежі склала 155 м². Залучено було 2 одиниці техніки та 16 чол. о/с. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції.

Також за минулий тиждень на території району виникло 24 пожежі на відкритій території Кам’янського району, в результаті яких було знищено близько 10 га сухої рослинності, з цих пожеж 12 сталось на території міста Кам’янське.

Тому вкотре звертаємося до мешканців міста з проханням – дотримуватися  простих правил пожежної безпеки перебуваючи на відкритій території, а саме:

– не кидайте до сухої трави недопалки або незагашені сірники;

– не розпалюйте багаття поблизу сухої рослинності, лісових масивів та будинків;

– не спалюйте сміття та залишки сухої рослинності на присадибних ділянках;

Нагадуємо, що під час воєнного стану спалювання сухої рослинності може розглядатися як “Диверсія” і буде каратися згідно чинного законодавства. Також у випадку якщо стали свідками пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону 101 для виклику пожежно-рятувального підрозділу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *