За час війни до ЦНАП Дніпропетровщини звернулося майже 202 тисячі переселенців

З початку війни до центрів адмінпослуг області звернулося майже 202 тис переселенців. Здебільшого – за оформленням статусу внутрішньо переміщеної особи та допомоги на проживання. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Іван Начовний.

«До ЦНАП області звертаються і місцеві, і мешканці сусідніх регіонів. Ті, які покинули власні домівки через активні бойові дії та переїхали до наших громад. Загалом з початку війни до офісів адмінпослуг звернулося майже 202 тис переселенців», – зазначив Іван Начовний.

Він додав: центри адмінпослуг області видали майже 118 тис довідок про надання статусу переселенця. А ще зареєстрували понад 83 тис заяв на грошову допомогу від держави.

«Переселенці можуть отримати послуги у 52 ЦНАП області, – сказав Іван Начовний. – А ще в центрах адмінпослуг фіксують факти руйнування або пошкодження нерухомості внаслідок бойових дій. Там допомагають оформити заяву про збитки. Загалом уже зареєстрували понад 270 таких повідомлень. І від мешканців, і переселенців».

Загалом з початку війни центри адмінпослуг Дніпропетровщини надали понад 383 тис сервісів. У регіоні працює 161 «точка доступу». Це 62 ЦНАПи, 21 філія, 78 віддалених робочих місць адміністратора.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині презентували виставку писанок, намальованих дітьми-переселенцями

На Дніпропетровщині відкрили виставку писанок. Їх створили діти-переселенці під час майстер-класу. В експозицію потрапили 15…

8 години ago

Де у п’ятницю в Кам’янському вимикатимуть світло

Про планові відключення повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку…

9 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "07 травня 2022 року в бою поблизу населеного пункту Новоселівка…

9 години ago

У Дніпрі Skoda збила жінку: потерпіла померла на місці

У неділю, 5 травня, у Дніпрі на вулиці Андрія Сахарова сталася ДТП. Там жінка переходила…

10 години ago

У Кам’янському сварка чоловіків закінчилася різаниною

Злочин стався 3 травня близько 20:00 у дворі однієї з багатоповерхівок міста. Поліцейські з’ясували, що…

10 години ago

Лідер гурту «Без обмежень» презентував пісню на честь “Азову” (відео)

Український гурт БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ презентував відеороботу на пісню "Героям", від прослуховування якої йдуть мурахи по…

11 години ago