Театральний сезон у Кам’янському: сезон випробувань і незламності

Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки м. Кам’янського завершив сезон 2021 – 2022 років. Для всієї України це був складний період, обмежений карантином, обпалений війною. Попри всі труднощі та вимушені періоди «простою»  у театрі відбулося 174 покази вистав і концертних програм. Було випущено 19 прем’єр. 5 із них – у воєнний час.

МАРГАРИТА КУДІНА, засл. діяч мистецтв України, засл. артистка Казахстану, директор-художній керівник театру:

– Минулий театральний сезон випробовував нас на міцність. Спочатку – карантин і пов’язані з ним обмеження. Ми розуміли в той час, що люди не можуть знаходитися постійно замкненими вдома, що вони потребують культурного розвитку, відпочинку, повноцінного життя, частиною якого для багатьох є театр. Весь колектив вакцинувався, ми дотримувалися усіх вимог безпеки і продовжували грати. Війна змінила все. Після короткої перерви ми відновили покази вистав на Новій сцені, де є укриття, бо пам’ятали головне: театр потрібен людям.Ми дякуємо нашим глядачам, які дарують нам натхнення. Ми віримо у перемогу України, після якої знову відкриємо Основну сцену. Вже зараз до цієї події готуємо прем’єру «Камінного господаря» Лесі Українки в постановці Сергія Чулкова.Миру усім нам і до зустрічі в новому сезоні!

СЕРГІЙ ЧУЛКОВ, засл. діяч мистецтв України, головний режисер театру:
–  З об’єктивних причин це був важкий сезон. Нам довелося багато чого перебудовувати, перелаштовувати у своїй роботі, пристосовувати вистави до показів на Новій сцені. Але ми намагалися не відходити від кращих традицій і працювати без естетичних втрат. Якщо до війни ми грали широко і часто, то з її початком інтенсивність показів скоротилася. Але театр активно будує плани на майбутнє.
В новому сезоні почнеться робота над новими виставами для дітей. Уже вибрали дві казки до новорічних свят. Є ідея балетної вистави – хочеться, щоб наш балет реалізувався як творча одиниця за прикладом нашого оркестру, концертні програми якого, в тому числі класичної музики, збирають повні зали. До нас приходять нові артисти, багато з них – із територій воєнних дій. Працюємо і над тим, щоб виростити гідне поповнення колективу: провели набір п’яти претендентів серед випускників «Гармонії» до Дніпропетровського фахово-мистецького художнього коледжу культури, які будуть навчатися на базі театру.
На жаль, враховуючи ситуацію, складно передбачити, яким буде наступний сезон, але ми чесно виконуємо свій громадянський обов’язок і робимо все можливе, щоб принести користь Україні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *