6 липня – Всесвітній день кардіолога

6 липня відзначається Всесвітній день кардіолога. В цей день своє професійне свято відмічають лікарі, які лікують захворювання серця і судин.

Лікар-кардіолог належить   до професійної групи «Професіонали» , це  лікар, який виконує діагностику та лікування широкого спектру серцево-судинних проблем у людей всіх вікових груп. Спеціаліст  аналізує причини розвитку патології і призначає оптимальну схему лікування. Це дозволяє  відновити нормальну роботу серцево-судинної системи, а також знизити ризик прояву ускладнень або рецидиву.  Хвороби серця “молодшають” та залишаються одними з найпоширеніших, а від  здоров’я серця безпосередньо залежить життя людини. Саме тому професія лікаря-кардіолога так важлива у суспільстві.

У всіх країнах день кардіолога  проводиться під гаслом – «Серце – для життя!». Основною метою є привернення уваги населення до профілактики захворювань серцево-судинної системи.

Для запобігання розвитку серцево-судинних захворювань кожен з нас має дотримуватись профілактичних заходів, а саме:

  • контролюйте артеріальний тиск, навіть, якщо Вам здається, що проблем із цим немає;
  • при наявності зайвої ваги, наполегливо  і поступово намагайтесь позбавитись кілограмів;
  • обмежте вживання алкогольних напоїв;
  • обов’язково відмовтесь від паління;
  • підвищуйте свою фізичну активність, зробіть її регулярною та послідовною;
  • займайтесь психоемоційним розвантаженням та релаксацією;
  • обмежуйте вживання солодощів, солі, насичених жирів.

Хвороби серця підступні. Вони ніколи на заявляють про себе різко, тому потрібно бути уважними до здоров’я. Якщо у вас з’явились такі симптоми як сильна пітливість,стрімке збільшення маси тіла, хворобливість в області грудної клітини, порушення серцевого ритму, запаморочення, виснаження, сильне серцебиття – обов’язково зверніться до лікаря кардіолога за консультацією. Фахівці до лікування кожного хворого підходять індивідуально. Після детального обстеження визначать вид захворювання та встановлять  причини, порекомендують необхідні медикаменти, які допоможуть врегулювати биття серця та відновити його звичний ритм.

            Шановні кардіологи!   Вітаємо вас  із  професійним святом! Прийміть сердечну вдячність за вашу працю, чуйне ставлення до людей, вміння співчувати, заспокоювати, переконувати. Ми безмежно вдячні вам за вашу відповідальність та готовність завжди прийти на допомогу, за ваше терпіння та уважність навіть до дрібниць. Бажаємо, щоб кожен робочий день у вашій чудовій професії був кроком у бік кар’єрного росту та розвитку, ваші мрії та надії збувалися, а  ваше серце було здоровим та щасливим.

КЗОЗ КМР «Міський медичний    центр здоров’я та медицини спорту»     

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *