У музеї Кам’янсього пройшло свято Івана Купала

7 липня у музеї історії міста Кам’янське відбувся захід «На Купала нічка мала», що долучив відвідувачів до витоків українських народних звичаїв, пов’язаних з яскравим самобутнім святом Івана Купала. Головною ідеєю свята у народі вважалося очищення через стихії вогню і води, єднання з природою і, звичайно, пошук щасливої долі.
Цього дня у музеї лунали пісні у виконанні Валентини Яланської, яка не лише заспівала, але ще й водила хоровод з маленькими гостями свята – вихованцями дитячого центру «Мішутка». Крім того, на заході були присутні гості з Карнаухівки: завідувачка бібліотеки Наталя Іванюженко розказала про Божу Гору в Карнаухівці, а травниця і поетеса Олена Дьяконова розповіла про різні лікарські трави і зачитала свій вірш, присвячений святу Івана Купала. Також досвідом проведення купальських фестивалів поділилася уродженка міста Катерина Гвоздьова.
Нині Україна виборює своє майбутнє у кривавій війні, і нашим воїнам потрібна не лише матеріальна допомога, але й духовна підтримка. Тому важливою складовою заходу став майстер-клас «Квіти України – ЗСУ», який провели Маргарита Мартиненко та Олена Ковалевич. Діти створили листівки з квітами України, які будуть передані через волонтерів нашим воїнам-оборонцям на фронт.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *