Результати роботи рятувальників Кам’янського району за минулий тиждень

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 75 оперативно-рятувальні виїзди, з них: 56 разів на пожежі, з  яких 7 разів залучалися для гасіння пожеж в інших районах виїзду; 7 разів надавали допомогу населенню та екстреним службам; 8 разів інформація про НС не підтвердилась та 1 раз на підгоряння їжі. За звітній період було врятовано 1 особу і дві особи нажаль загинуло.

Серед основних надзвичайних подій, які трапились на території міста Кам’янське:

В ранці, приблизно о 6 год. 05 хв., 5-го липня виникла пожежа в неексплуатованій будівлі на території житлового сектору, що по вулиці Дніпровській. Після отримання повідомлення від небайдужих громадян про пожежу на місце події було направлено черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю та проведення розвідки було встановлено, на території житлового сектору горить дерев’яне перекриття та дах неексплуатуємої будівлі на площі 20 м2. За допомогою 1 ствола “Протек” дана пожежа о 7 год. 03 хв. була ліквідована. Загиблих та травмованих на події не було. Для ліквідації пожежі залучалось 1 од. техніки та 7 чол. особового складу. Причину пожежі встановлюють слідчі поліції.

Протягом минулого тижня на території міста трапилось 3 випадки займання у помешканнях, причинами яких ймовірно стало необережне поводження з вогнем або під час паління у помешканні.

Один із таких випадків трапився 6-го липня, приблизно о 18 год. 00 хв. по проспекту Свободи. Після отримання повідомлення про запах диму з квартири на місце події було направлено чергові караули 7 та 8 державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю на місце події першого відділення було встановлено, що в одній із житлових кімнат квартири горів матрац на площі 1 м2. За допомогою 1 ствола “Протек” дана пожежа о 18 год. 26 хв. була ліквідована. Загалом для ліквідації пожежі було залучено 3 од. техніки та 14 чол. особового складу. Загиблих та травмованих на пожежі не було.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДЯН:

На території Дніпропетровщини продовжується пожежонебезпечний період лише за минулий тиждень на території Кам’янського району виникло 34 пожежі в природних екосистемах та на відкритій території, загальна площа пожеж склала понад 26 га. На території міста за минулий тиждень виникло 10 пожеж в природних екосистемах. Через теплу літню вітряну погоду палають узбіччя доріг, лісові масиви, поля та луги. Тому рятувальники Кам’янського району в котре звертаються до громадян з проханням бути обачними та обережними під час перебування поблизу екосистем, де наявна велика кількість сухої рослинності. Не кидайте до сухої трави не загашені недопалки або сірники, уважно пильнуйте за відкритим вогнем, не випалюйте суху рослинність та сміття поблизу житлових секторів та лісових масивів. У випадку пожежі відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону – 101, для виклику пожежно-рятувального підрозділу до місця події. Бережіть себе та оточуючих!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *