У місті на Дніпропетровщині пляж замінували та підготували до можливого наступу

Цього літа міський пляж Нікополя Дніпропетровської області підготовлений не для купання, а до можливого наступу з протилежного берега. Його територія, яка омивається Каховським водосховищем, перекопана, на ній колючий дріт, бетонні плити, частина пляжу замінована.

Про це повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко на Facebook.

“БТР дуже швидко пливе і дуже добре виїжджає по пляжному пісочку, потрапляючи прямо в місто. Якщо буде форсування, то чим більше живої сили ворога не допливе до цього берега, тим менше буде жертв з нашого боку і шкоди для Нікополя. Тобто перша лінія захисту від ворожого десанту – це механічне блокування берегової зони. І якщо, наприклад, біля «Гармати» зона для десантування не дуже придатна, то пляжі – це ідеальне місце для виїзду ворожої техніки”, – пояснив він.

Також Євтушенко розповів, що спочатку обмежували прогулянки по дамбі. Але з настанням тепла людей на набережній почало прогулюватись дуже багато.

“Ми не знаємо, що в голові у ворога, який знаходиться на тому березі. Ми чули про те, що на місто наведені «Гради» – і такі ситуації дійсно були, саме тоді мешканців закликали залишити вулиці. Я не впевнений, що завтра вони не встановлять міномет, наприклад, 120-ку, який легко подолає цю відстань. І якщо прилетять міни, то мало хто залишиться живим. Тому ми заборонили прогулянки набережною, адже вони не є базовою потребою людини”,  – пояснив начальник РВА.

Він прокоментував також роботу деяких кафе біля води і пояснив, чому вони отримали дозвіл на це.

“Поруч з тим же «Якорем» знаходиться приватний сектор, живуть люди. Якщо ми закриємо «Якір», то з приватним сектором що зробити? Теж закрити? У людей на береговій лінії майорять українські прапори – це ж теж може дратувати ворога, так? Давайте не доходити до абсурду. І пам’ятати про заклик президента, що бізнес повинен працювати”, – сказав Євген Євтушенко.

Також він зазначив, що у зоні ризику знаходиться не тільки набережна міста.

“«Гради» можуть стріляти на відстань 20 кілометрів. То ж, у зону ураження потрапляють усі населені пункти, які знаходяться на березі Каховського водосховища”, – пояснив він.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *