На Днепропетровщину переехали 36 предприятий

Об этом сообщает глава облсовета Николай Лукашук.

«36 підприємств з Харківщини, Донеччини, Луганщини перевезли свої потужності на Дніпропетровщину від початку повномасштабного вторгнення рф.
Війна змусила підприємців переїжджати з небезпечних регіонів і шукати нові локації для свого бізнесу. Станом на сьогоднішній день в переліку релокованих до нашої області підприємств є:
кав‘ярні та пекарні;
швейне виробництво;
продавці спортивних, дитячих товарів;
виробники пакувальної тари;
вантажні перевізники;
підприємства, які спеціалізуються на машинобудуванні, металообробці, ремонтах насосного обладнання тощо.
Запустили роботу не всі. Деякі підприємці розмістили своє обладнання, комплектуючі та продукцію на складах, очікуючи звільнення тимчасово окупованих територій України.
Наразі Уряд разом з Міністерством економіки реалізує програму з релокації підприємств. Бізнес може тримати допомогу від держави в переміщенні своїх потужностей. В рамках цієї програми підприємства можуть переїхати поки що до дев’яти областей. Дніпропетровщини в цьому переліку регіонів, на жаль, немає. Але ми зацікавлені в участі у цьому проєкті. Наразі наша область є лідером та фактичним центром з виробництва промислової продукції. Ми можемо запропонувати бізнесу розгалужену інженерну та логістичну інфраструктуру з достатньою кількістю вільних потужностей, постачальників продукції, а також ресурсну, наукову і кадрову базу.
Чим може допомогти Дніпропетровська обласна рада? Маємо потужне
Dnipropetrovsk Investment Agency: воно надає підтримку тим компаніям та підприємствам, які хочуть здійснити релокацію до нашої області. ДІА пропонує:
підбір промислових майданчиків та об’єктів для розміщення виробництва;
пропозиції офісних та логістичних приміщень;
пошук партнерів серед суміжних компаній;
вивчення інженерної інфраструктури;
визначення наявних трудових ресурсів та освітньої бази;
підбір оптимальних преференцій.
Окрім цього, ДІА співпрацює з громадами Дніпропетровщини і може запропонувати території з промисловим та аграрним профілем.
Якщо підприємці, які переїхали до нас чи планують це зробити, зацікавлені у співпраці і потребують допомоги – можна заповнити гугл-форму, яка є на сторінці Дніпропетровського інвестиційного агентства у Фейсбуці.
Підтримуємо один одного – підтримуємо Україну», – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *