Политик из Каменского против Зе-команды и за конгрессвумен США

Экс-нардеп из Каменского Виталий Куприй обнародовал скандальное заявление конгрессвумен США Виктории Спарц по поводу ее подозрений в отношении главы Офиса президента Украины Андрея Ермака.
Приводим текс ее пресс-релиза полностью.
«Spartz: Київ має краще підтримувати свою Героїчну армію, а Єрмак має піти у відставку
Заява члена Конгресу США Вікторії Спартц
11 липня 2022 р.
Прес-реліз
Вашингтон, округ Колумбія.
Ми часто говоримо, що свобода не є безкоштовною, але як часто ми замислюємося про те, що насправді означає свобода? Оскільки я росла за часів диктатури, я дуже ціную тих, хто готовий ризикувати своїм життям заради свободи. Тому наші військові та ветерани завжди будуть для мене на першому місці.
Я відвідала свою рідну Україну шість разів відтоді, як почалося вторгнення Росії, щоб краще зрозуміти ситуацію на місці – від Львова на заході до Чернігова на півночі, від фронту на сході та до портів Одеси на півдні – щоразу зустрічалась з українським народом і бійцями в окопах. Мене надихнула рішучість і сила українських Збройних Сил – вони ніколи не здадуться.
Я була розчарована, дізнавшись, що замість того, щоб підтримати свою армію на загальнодержавному рівні, українська влада, фактично на чолі з Андрієм Єрмаком, грає в політику. Наприклад, у неї є гроші на відновлення несуттєвої інфраструктури , але немає грошей на підтримку солдатів, якто давно обіцяне житло для бійців АТО з 2014 року.
На жаль, замість того, щоб вирішити питання, які я висловила минулого тижня (ред. по контролю за поставками американської зброї), пан Єрмак розпочав проти мене кампанію наклепу. Багато американців і європейців певний час серйозно сприймали пана Єрмака. Якби пан Єрмак був державним діячем, то як людина з сумнівною репутацією, пішов би у відставку вже цієї зими, коли запевняв українське керівництво, що ніякого нападу з боку Росії не буде. А це знизило готовність України до оборони. Однак ніколи не пізно вчинити правильно!
Після того, як я виклала свої занепокоєння (ред. з оборонних питань), маріонетки пана Єрмака звинуватили мене в тому, що я піднімаю ці питання з політичних інтересів. Лише ті, хто не розуміються на американській політиці, можуть зробити таку заяву. Політичної вигоди від цього немає, але мої вимоги правильні. Після того, як деякий час я намагалася вирішити цю проблему (ред. контролю за поставками американської зброї) зсередини, я піднімаю її на публічний рівень через серйозне занепокоєння.
Дехто припускає, що додатковий нагляд може затримати постачання зброї українським військовим. Навпаки, поточна відсутність нагляду є фактором, що сприяє затримкам, а належний нагляд і матеріально-технічне забезпечення лише підвищать швидкість і ефективність.
Конгрес і американський народ об’єдналися за Україну у протистоянні жорстокості Путіна. З нашою допомогою Україна переможе».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *