До уваги кам’янчан: як платити за газ

У газопостачальній компанії “Нафтогаз”, яка несподівано для мільйонів українців стала їх постачальником газу і не змогла впоратися з розсилкою платіжок за травень, кажуть, що клієнти “ПриватБанку” та “Монобанку” мають у додатках вже оновлені реквізити для розрахунків за газ. Про це повідомила представник “Нафтогазу” Галина Русаневич, пише УНІАН.
Як зазначає видання, в українців виникло багато запитань до нового постачальника — “Нафтогаз України”: як передавати показники лічильника, відстежувати нарахування та платити за газ відповідно.
Як білка в колесі: щоб зареєструватися в особистому кабінеті потрібно знати номер рахунку, щоб дізнатися номер рахунку потрібно знати код ЄІС. Отримати той код можна в особистому кабінеті поточного постачальника, а поточний постачальник це хто – “Нафтогаз”?”, – запитують обурені споживачі.
Водночас, представник “Нафтогазу” Галина Русаневич пояснила, що номер нового особового рахунку можна запитати у компанії через чат-бот, за телефоном або у Facebook. Реквізити оплати доступні у контактах на сайті. Також реквізити для оплати вже змінено у “ПриватБанку”, “Монобанку” та інших фінансових установах.
“Якщо людина все ж таки хоче отримати платіжку, вона може зареєструватися в особистому кабінеті на сайті my.gas.ua – це займає секунди. Щодо людей похилого віку, які не користуються комп’ютером та смартфоном, то там “Укрпошта” доставляє. Але, на жаль, треба враховувати, що на “Укрпошту” зараз велике навантаження, тому платіжки можуть затримуватися», — пояснила вона.
При цьому в “Нафтогазі” стверджують, що для них самих виявилося несподіванкою переведення від інших газзбутів 11 мільйонів нових клієнтів.
“Для компанії “Нафтогаз” це була несподіванка. Ми дізналися про це 10 червня”, – сказала Галина Русаневич.
Русаневич наголосила, що саме попередні постачальники за три доби мали попередити своїх споживачів, що у них немає газу для подачі населенню.
У той же час компанії, що працюють під брендом Твій Газзбут, стверджують, що і для них масова міграція споживачів була несподіванкою, про яку дізналися лише 8 червня.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *