На Дніпропетровщині максимально спростили вступну кампанію-2022

Наразі в області працює 61 заклад професійної вищої освіти, 53 – професійно-технічної та 21 заклад вищої освіти. З урахуванням військового стану пріоритети будь-якої освітньої діяльності – безпека та доступність.

Саме тому нинішня вступна кампанія до закладів професійно-технічної, вищої та вищої освіти – максимально спрощена.

Так для вступу до установ вищої та вищої освіти за кошти державного або місцевого бюджету вступники складають індивідуальну усну співбесіду чи творчий конкурс та подають мотиваційний лист.

Вступникам, які претендують на навчання за контрактом, достатньо надати необхідні документи та мотиваційний лист.
Індивідуальні усні співбесіди для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти проводяться за програмами зовнішнього незалежного оцінювання. За бажанням вступники замість проходження індивідуальної усної співбесіди можуть надати сертифікати національного мультипредметного тесту або зовнішнього незалежного оцінювання 2019-2021 років.

«Важливим елементом вступної кампанії 2022 року є надання можливості вступникам подавати заяви в електронній формі. Тепер не лише вступники на базі повної загальної середньої освіти абітурієнти, а й ті, хто планує вступ на основі базової середньої освіти, можуть подати документи за допомогою електронних кабінетів. Цим можуть скористатися і ті, хто вступає за межі України», – сказала Лілія Гіренко, начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти обласної ради.

Крім того, однією з важливих особливостей вступної кампанії 2022 року є використання квот тільки для іноземців. Вступникам, які мають відповідно до законодавства право зарахування на бюджетні місця, для зарахування досить позитивно здати вступні випробування. А якщо кількість таких вступників до закладу перевищує 30 відсотків, то заклад може звернутись із проханням про виділення додаткових місць державному чи регіональному замовнику.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *