Рецепт дня: печиво із льоном

Основами правильного харчування передбачено, що їсти потрібно чи не кожні 3 години, бажано невеликими порціями. У режим середньостатистичного працівника вмістити всі ці прийоми їжі трохи проблематично. Вихід – перекус. У це поняття кожен вкладає свій зміст, але заздалегідь попереджаємо: перекус — це не шоколадний енергетичний батончик! Закликаємо не лінуватися, а приготувати корисний перекус самостійно.

Галетне печиво швидко вгамує голод, що розігрався, урізноманітнить пісне меню. З ним ви не ризикуєте перебрати з калоріями: жодних яєць, тваринних жирів та тонни цукру! А насіння льону буде корисним бонусом для вашого травлення. Один недолік все ж таки у печива є — занадто швидко закінчується.

Складові
Пшеничне борошно 135 г, Цукор 25 г, Сіль 1 щеп., Насіння льону 2 ст. л., Вода 50 мл, Соняшникова олія 50 мл.

Приготування
1. Просіяне борошно змішайте із сіллю, цукром і лляним насінням.

2. Воду змішайте з олією, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і відразу влийте в ємність із сухою сумішшю. За допомогою лопатки швидко замісіть тісто, залиште на 15 хвилин. Розкатайте тісто в пласт завтовшки 0,5 см, розріжте на невеликі квадратики. Перекладіть печиво на лист, застелений пергаментом.

3. Випікайте близько 10 хвилин (до зарум’янювання) при 200 градусах.

Погодьтеся, готується категорично просто та класно виглядає! Порада: приготуйте подвійну чи навіть потрійну порцію тіста. Випікайте потрібну кількість печива, решту тіста заморозьте. У потрібний момент залишиться лише розморозити тісто, сформувати печиво та спекти. Приємного чаювання!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *