До України йде холод з Арктики: синоптик попередив про похолодання

Цього тижня в Україні очікується прохолодна погода за рахунок холодного повітря зі Скандинавії та Арктики. Однак до вихідних температура знову підвищиться, особливо у західних та південних областях.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич.

Ігор Кібальчич повідомляє, що у західній та центральній частині Європи встановиться поле високо атмосферного тиску, де очікується панування аномально спекотного та сухого повітря африканського походження. Водночас східна частина Європи опиниться в умовах переважання північно-західних і північних повітряних потоків з районів Скандинавії та Арктики, каже синоптик.

За його даними, на фоні зниженого атмосферного тиску у цьому регіоні очікується збільшена кількість хмарності та доволі низька температура.

«Таким чином, протягом усього прогнозованого періоду на території України переважатиме прохолодна погода (особливо в північних та східних областях країни), в окремі дні денна температура виявиться на 5-7 °С нижче за кліматичну норму», – повідомив фахівець.

До вихідних надійде спекотна повітряна маса з південної Європи, тож температура повітря в Україні суттєво підвищиться. Періодично проходитимуть дощі різної інтенсивності, за винятком південних та західних областей, де очікується розвиток посухи.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *