Нардепи схвалили заборону на стягнення з українців боргів за комуналку

В Україні зробили крок до запровадження на час військового стану мораторію на примусове стягнення боргів за комуналку. Мораторій торкнеться виключно фізичних осіб.

Відповідний законопроект №7531 ухвалили депутати Верховної Ради за основу (у першому читанні). Про це повідомили нардепи Ярослав Железняк (“Голос”) та Олексій Гончаренко (“ЄС”). За документ 18 липня проголосували 287 депутатів.

Про це повідомляє Оглядач.

Запропоновані у законопроєкті зміни стосуються саме виконавчої частини. Тобто, рішення про стягнення боргів можуть виноситися, але не виконуватися.

“З метою забезпечення конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану потрібне правове врегулювання питання зупинення примусового виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги”, – йдеться у записці пояснення до документа.

При цьому у Верховній Раді раніше заздалегідь схвалили введення мораторію на підвищення комунальних тарифів. У документі йдеться, що на час військового стану та протягом шести місяців після його скасування заборонено:

підвищувати вартість доставки газу;

підвищувати тариф на опалення;

підвищувати тариф на гарячу воду;

підвищувати тарифи на газ.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *