Чому в Кам’янському “обрізана” “двійка”

Сьогодні у Кам’янському трамваї другого маршруту ходять «усіченим» маршрутом – від кільця по вулиці Маяковського до житлового масиву БАМ.
Причини пояснив директор комунального підприємства «Транспорт» Іван Горбаренко. За його словами, вся справа у підйомі на ділянці від проспекту Аношкіна до площі Визволителів, де, до речі, найкрутіший трамвайний підйом в Україні. Там, згідно з вимогами техніки безпеки, напруга в контактній мережі має бути вдвічі більшою, ніж на інших ділянках. Силовий кабель, який веде від підстанції до мережі, працює з великою напругою, тому є загроза його виходу з ладу. Так сталося і цього разу – кабель, як то кажуть, електрики, «стрільнув», подвійну напругу зараз подати неможливо, тож трамваї можуть ходити на підйомі лише без пасажирів, чого вимагає техніка безпеки. Енергетики «Транспорту» обіцяють вже сьогодні у другій половині дня відновити кабель та повністю відновити рух другого маршруту.
Звичайно, якщо по-хорошому, треба повністю замінити всю систему енергопостачання цієї ділянки по проспекту Свободи, але в умовах війни знайти гроші на це неможливо, зазначив Горбаренко.
До речі, про гроші. Держказначейство України, як і раніше, блокує надходження коштів на рахунки «Транспорту» з міського бюджету Кам’янського, тому не завжди вчасно виплачується заробітна плата. А ось через те ж Держказначейство борги трамвайників за електроенергію накопичуються із травня. Не вийшло б так, що енергетики «обріжуть» подачу електрики (а вони це люблять і вміють), і тоді буде «обрізано» не лише «двійку», а й усі трамваї Кам’янського.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *