Рецепт дня: 5 легких супів на обід

Після того як здоров’я почало зраджувати, багато хто вирішує перейти на корисне дієтичне харчування. І можна сміливо починати з перших страв.

В Інтернеті можна знайти багато ідей, як приготувати легкий суп. пропонуємо вам добірку 5 рецептів, які допомагають урізноманітнити повсякденний раціон. Ці супи виходять смачними та поживними, тому повинні сподобатися навіть дітям.

 

Дієтичний суп із фрикадельками
Складові

3 л води
600 г м’ясного фаршу
2 яйця
6 картоплин середнього розміру
2 моркви
3 цибулини
гілочка кропу
сіль, перець за смаком

Приготування

До фаршу додаємо яйця, 2 подрібнені цибулини, сіль. Все перемішуємо.
Миємо та чистимо всі овочі. Цибулину, що залишилася, дрібно ріжемо, моркву нарізаємо кружальцями, картоплю — кубиками.
Кладемо овочі у підсолену воду і доводимо до кипіння.
Коли картопля буде майже готова, формуємо ложкою фрикадельки і кладемо в каструлю до овочів. Вода повинна кипіти, тоді кожна фрикаделька скріпиться і збереже форму.
Варимо суп до готовності. Прикрашаємо кропом.

Пошаровий суп із овочів
Складові

1 морква
1 болгарський перець
1 маленька головка брокколі
100 г нашаткованої білокачанної капусти
2 цибулини
5 помідорів
150 г натертої селери
2 зуб. часнику
1 огірок
сіль за смаком

Приготування

Всі овочі помити, почистити та подрібнити. Моркву і селеру натерти, інші продукти нарізати кубиками.
У каструлю наливаємо води, щоби тільки покрила дно. А потім викладаємо овочі пошарово. Спочатку кладемо моркву. Потім селера. Зверху цибуля. Після перець та капусту двох видів. Верхнім шаром будуть огірок та помідори. Овочі присолюємо.
Щільно закриваємо каструлю кришкою і на дуже маленькому вогні даємо всім інгредієнтам добре протушкуватись протягом півгодини. За цей час каструлю знадобиться кілька разів потрясти.
В кінці приготування, залежно від того, скільки утворюється рідини, додайте окропу та подрібнений часник. Закип’ятіть. Простий суп із овочів готовий! Його можна подавати зі сметаною або шматочком вершкового масла.

Овочевий суп із молоком
Складові

1 кабачок
1 маленька цвітна капуста
1 цибулина
1 морква
4 стручки зеленої квасолі або вігни (китайська квасоля)
3 картоплини
по 0,5 л води та молока (можна взяти трохи більше, залежно від обсягу овочів)
1 ст. л. рослинної олії
1 ч. л. вершкового масла
сіль за смаком

Приготування

Подрібнену цибулю та моркву протушкувати в каструлі на вершковому маслі. Додати порізану картоплю. Залити овочі водою, щоби повністю покрила, і варити на маленькому вогні, поки картопля приготується.
Додати в каструлю кабачки, квасолю стручкову, цвітну капусту і варити 10 хвилин.
Насамкінець влити молоко. Попередньо розігріваємо його до високої температури. Так воно не згорнеться.
Доводимо суп до кипіння та прибираємо з вогню. Розливаємо по тарілках та посипаємо зеленню.

Сирний суп
Складові

2 л води
2 плавлені сирки
1 морква
1 цибулина
4 картоплини

Приготування

Овочі почистити та порізати.
Картоплю залити водою і поставити на вогонь. Моркву з цибулею протушкувати на олії. Додати до картоплі.
Нарізати кубиками сир, додати до овочів. Варити приблизно півгодини, поки сир повністю розплавиться. Цей рецепт супу досить простий. Приготувати таку страву може навіть кулінар без досвіду.

Суп з сиром та куркою
Складові

1 грудка
1 морква
5 картоплин
100 г плавленого сиру
2 л води
3 ст. л. рослинної олії
лавровий лист
зелень
сіль перець за смаком

Приготування

Моркву з картоплею нарізати кубиками, курку – шматочками. М’ясо обсмажити на олії. У воду покласти моркву та картоплю та варити протягом 20 хвилин, а потім додати грудку та варити ще 10 хвилин.
Кладемо в каструлю лавровий лист, сіль і перець.
Нарізаємо плавлений сир на шматочки та додаємо до супу. Варимо, поки всі грудочки повністю розчиняться.
Додаємо подрібнену зелень та проварюємо ще 5 хвилин.
Ї
Якщо ви хочете зварити суп, спробуйте один із наведених рецептів. Так ви зможете урізноманітнити раціон та отримати задоволення від смачної їжі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *