Оригінальну технологію виготовлення мобільного холодильника в домашніх умовах показала днями мешканка Кам’янського.
Ця технологія – просто знахідка при перевезенні на далекі відстані продуктів, що швидко псуються, в нашому випадку було сало. Спочатку сало заморожують у морозильній камері. Паралельно береться пара дитячих памперсів, заливається водою і також заморожується. Потім, вже перед поїздкою, сало пакується в пластиковий контейнер для продуктів, простіше кажучи, судок, а сам судок обгортається «замороженими» памперсами. Потім конструкцію обгортають теплоізолюючими матеріалами: папером, пергаментом, фольгою і, поклавши у звичайний поліетиленовий пакет, пакують у дорожню сумку. Під час поїздки лід, який накопичився в памперсах, потроху тане, але при цьому холодна вода не протікає – її надійно утримують памперси, а теплоізоляція утримує низьку температуру в судку. У результаті навіть через півтори доби сало не просто холодне, воно залишається замороженим. Тож бери та смакуй українським стратегічним продуктом!
Кажуть, що голитьба на вигадки хитра. В Україні додумалися гігієнічні прокладки використовувати взимку замість устілок у теплому взутті, щоб ноги не промокали. А памперси замість холодильника – це взагалі круто!