На Дніпропетровщині поліцейська стала жертвою інтернет-шахрая

На одному з інтернет-серверів оголошень аферист виманював у продавців дані банківських карток, а потім із їхніх рахунків знімав гроші. Внутрішня безпека НПУ та дніпровські правоохоронці припинили незаконну діяльність зловмисника.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Оперативники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію про те, що невідомий викрав із банківського рахунку працівника правоохоронного органу гроші. Виявилося, що поліцейська стала черговою жертвою інтернет-шахрая.

Правоохоронці встановили, що шахрайською схемою заробітку в інтернеті займався 32-річний мешканець Нікополя Дніпропетровської області. Чоловік під виглядом покупця надсилав своїм жертвам посилання на фішинговий сайт, зовні схожий на сторінку оплати товару популярного інтернет сервера оголошень. Коли людина вводила свої дані банківської картки для підтвердження грошового переказу, вона власноручно передавала інформацію зловмиснику.

29-річна помічниця дільничного офіцера поліції перейшла за посиланням, яке надіслав аферист. Вона діяла відповідно до інструкцій на сайті. Трохи згодом з її рахунку було списано всі гроші.

За зібраними матеріалами слідчі відділення поліції Криворізького РУП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели у фігуранта санкціонований обшук. Під час заходу вилучили мобільну та комп’ютерну техніку, сім-картки. У мобільному телефоні чоловіка збереглося листування з іншими ймовірними потерпілими від дій шахрая.

Слідчі криворізької поліції готують фігуранту оголошення про підозру. За скоєні махінації зловмиснику може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Продовжується подальше досудове розслідування.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *