Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Тришаровий татарський пиріг

Цей старовинний татарський пиріг нікого не залишить байдужим.  Дуже ніжне повітряне тісто просто тане в роті.

Начинка з чорносливом і курагою виходить шалено ароматною і соковитою, а лимонний прошарок гармонійно врівноважує солодкий смак і надає приємної кислинки. Не пиріг, а мрія!

Ми розкажемо, як приготувати татарський тришаровий пиріг. А який він красивий всередині — око радіє!

Інгредієнти для тіста
3 ст. борошна
200 г вершкового масла
100 мл молока
60 г цукру
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ
250 г кураги
250 г чорносливу
2 лимони
6 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна

ПРИГОТУВАННЯ
1. Для приготування начинки лимон обріж по обидва боки, поділи на 4 частини, пропусти через м’ясорубку. Також подрібни окремо курагу та чорнослив.

2. До лимона додай цукор та столову ложку борошна. Добре перемішай.

3. Для приготування тіста холодне масло з морозилки натри на великій тертці та обваляй у борошні до утворення масляно-борошняної крихти. Відклади дві столові ложки крихти для посипання пирога.

4. Додай у тісто цукор, розпушувач та сіль. Перемішай, а потім влий молоко. Замісити тісто. Збери його в єдину грудку.

5. Переклади тісто на перепилений борошном стіл, скатай у ковбаску і розділи на 4 частини. Одна з частин має бути трохи більше за інших.

6. Більшу частину тіста розкатай і виклади на дно форми для випікання так, щоб були ще бортики. Форму змасти невеликим шматочком вершкового масла або застелили шматком пергаментного паперу.

7. Нижнім шаром розподіли чорнослив. Розкатай наступний шматок тіста і викладай на чорнослив, акуратно притискаючи краї.

8. На тісто виклади курагу, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тіста. Закрий шар кураги наступним пластом розкатаного тіста, викладай начинку з лимона. Накрий її останнім шматком тіста. Зверху присип крихтою, що залишилася.

9. Випікай пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Дай пирогові повністю охолонути і тільки потім нарізай на шматочки.

Ось і все, тришаровий пиріг з запашною начинкою готовий. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

27 хв. ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

4 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

6 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

6 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

7 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

7 години ago