Страва дня: 4 рецепти пельменів на будь-який смак

Напевно, немає звичнішої страви для швидкої вечері, ніж пельмені. Найчастіше йдуть саме магазинні напівфабрикати. Деякі справжні господині не дуже поважають цю страву, але ми переконаємо вас у протилежному і навчимо, як готувати пельмені справді смачно.

Коронна страва — смажені пельмені, без яких не обходяться жодні дружні посиденьки молодіжної компанії. Спробувавши їх один раз, цей смак не забудеш ніколи! Цим та ще кількома перевіреними рецептами ми поділимося з вами.

 

вареные пельмени

Варені пельмені
Все ж таки зупинимося на класичному варіанті приготування. Візьми каструлю середнього розміру та наповни водою до половини. Постав каструлю на вогонь і дочекайся закипання. Після цього додай у воду сіль, лавровий лист та кілька горошин чорного перцю. Якщо додати в бульйон куркуму, він набуде золотистого кольору.

Переклади пельмені у воду і слідкуй, щоб вони не прилипли до дна. Після випливання пельменів влий у каструлю склянку холодної води тонким струмком. Дочекайся повторного закипання і вари пельмені ще 5 хвилин. Цей трюк зробить тісто м’якшим та повітрянішим.

 

пельмени в мультиварке с сыром
Пельмені у мультиварці
Пельмені, як і більшість страв у мультиварці, можна готувати сміливо. Це дуже зручно, коли немає можливості довго стояти біля плити.

Приготуй соус: змішай одну частину сметани та дві частини води, додай сіль та спеції. Виклади пельмені на дно чаші та залий соусом. Він повинен покривати пельмені на 5–7 см. Готуй страву 20 хвилин у режимі «Випічка».

Додай тертий сир та залиш пельмені в режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин.

пельмени на сковороде с сыром и помидорами

Смажені пельмені з помідорами

Розігрій сковороду з олією, виклади 1 кг пельменів і зменши вогонь до середнього. Підсмаж пельмені з двох сторін до рум’яної скоринки.

Наріж одну цибулину і відправь до пельменів. Залиш суміш у сковорідці на 3 хвилини. Потім додай 2 нарізаних кубиками помідора і добре перемішай. Зменши вогонь до мінімального та залиш ще на 3 хвилини.

Додай у сковорідку трохи окропу, накрий кришкою та залиш тушкуватись ще на 5 хвилин. Після цього слід посолити та поперчити страву. Разом із спеціями додай до пельменів кілька ложок майонезу. Залиш страву готуватись ще пару хвилин.

Наприкінці приготування додай до сковороди 100 г твердого сиру, натертого на тертці, і знову все перемішай. Накрий кришкою сковороду і залиш на вогні ще на 1-2 хвилини, щоб розтанув сир. Готову страву подавай до столу гарячою.

как готовить пельмени на пару

Пельмені на пару
Такий спосіб найкраще підходить для великих пельменів, які зазвичай довго варяться. Налий у пароварку воду, не забудь про сіль, перець у горошку та лавровий лист. Змасти решітку олією і виклади на неї пельмені. Готуй страву 30 хвилин.

Як бачиш, незважаючи на видиму простоту, пельмені можуть стати повноцінним смачним обідом чи вечерею.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *